El nombre d'usuaris de Càritas creix un 11% al Segrià, el Solsonès i l'Urgell

Destinen uns 7,9 milions d'euros a l'atenció de les persones necessitades l'any passat

Presentació de la memòria del 2023. Foto: Càritas
photo_camera Presentació de la memòria del 2023. Foto: Càritas

L'acció social de les Càritas Diocesanes de Lleida, Solsona i Urgell durant el 2023 va beneficiar un total de 18.173 persones, un 11% més que l'any 2022.

Així mateix, Càritas va destinar 7,9 milions d'euros per atendre les persones que van acostar-se a l'entitat durant l'any passat, la qual cosa suposa un increment també de l'11%, segons recull la memòria anual presentada aquest dijous a la capital del Segrià.

Així mateix, es detalla que les ajudes econòmiques directes es van incrementar en un 7%, arribant als 754.525 euros, entre els anys 2022 i 2023. A banda d'això, es van destinar més de 4 milions per afavorir l'ocupació laboral. Des de l'esclat de la pandèmia, Càritas ha atès un 17% més de persones i té un 12% més de beneficiaris.

En els darrers tres anys, les tres Càritas han dedicat un 27,8% més de recursos econòmics als diferents programes d'atenció social, superant durant el 2023 els tres milions i mig d'euros. Les tres diocesanes van suportar un notable augment en el nombre de beneficiaris, tot i que la xifra en cadascun dels programes d'atenció s’ha estabilitzat a excepció de les persones sense llar, la gent gran i l’educació amb un petit increment.

Això podria indicar que les persones no repeteixen entre els programes, fet que suggereix una diversificació i especialització en l'atenció proporcionada. Aquesta dada és important perquè mostra que les necessitats estan sent abordades amb més precisió i adaptació a les circumstàncies individuals.

L'ajuda econòmica per persona també s'ha incrementat dels 193 euros (l'any 2020) als 211 (2023), fet que posa de manifest una major precarietat en les llars. Pel que fa a les ajudes econòmiques directes es van incrementar en un 7%. En el cas de les famílies amb rendes més baixes, el 70% dels seus ingressos es concentren en pagar les despeses més bàsiques, fet que suposa un empitjorament de la seva capacitat i un increment en les desigualtats entre totes les llars, segons apunta Càritas.

Comentaris