Nova edició del festival Embarrat de Tàrrega del 26 de juny al 5 de juliol

El Festival de Creació Contemporània s'apodera de la capital de l'Urgell amb activitats que van des de concerts a performances o exposicions, i amb un enfocament especial cap al llibre com a objecte d’art. 

Embarrat 2014
photo_camera Embarrat 2014

Del 26 de juny al 5 de juliol, Tàrrega acollirà una nova edició del Festival de Creació Contemporània Embarrat, un festival pluridisciplinar i transversal que recull les tendències més actuals en el món de l’art i la creació contemporània, alhora que dóna visibilitat i impuls a l’obra dels nous creadors emergents que utilitzen l'experimentació i l'exploració de nous llenguatges artístics com a via d’expressió.

Les naus modernistes del Museu Trepat de la capital de l'Urgell, acolliràn aquesta iniciativa, organitzada conjuntament per Intersecció i el Museu de Mecanització Agrària Cal Trepat (Ajuntament de Tàrrega) i amb la col·laboració de l'Institut d’Estudis Ilerdencs.

El festival es complementarà amb una àmplia programació musical contemporània amb propostes d’arreu del territori català, convertint la ciutat de Tàrrega en trobada de músics creadors sense límits, que donaran el punt més lúdic i festiu al projecte. 

La iniciativa es complementa amb una àmplia programació musical contemporània

La primera jornada, divendres 26 a la nit, i amb una vessant més indie, la nau 5 de Cal Trepat acollirà un concert de piano a càrrec de Carles Viarnès, pianista nascut a Igualada amb formació clàssica però que combina les tecles blanques i negres amb sintetitzadors, theremin i electrònica diversa. Es continuarà amb un concert intens de quinze minuts amb els sons de la fàbrica a càrrec del guanyador del premi La Gran Màquina de l’any passat, Mikel R. Nieto. A mitjanit, a la plaça Trepat, els manresans Puput presentaran el seu nou disc Upupa Epops, mentre que tancarà la velada una sessió de l’agramuntí DJ Lo Bepo, que combina estils diversos.

Dissabte 27, la programació vira cap a l’electrònica. La música començarà amb un vermut a la Nau 5 amb l’aventurera multimèdia de Lleida bzzzbip (Antònia Folguera), al costat del tortosí Shoeg (Carlos Martorell), que presenta el seu segon treball Tanz. El targarí Txiviru Breaks oferirà una tarda de downtempo, electroswing i lounge a la plaça Trepat.

Al vespre, es repetirà sessió electroindustrial de divendres amb Mikel R. Nieto, i el seguirà un concert d’electrovèrsia amb el duet Jansky (Catalunya interior i Menorca). Precediran una sessió de house amb Rabassa 2p2 Panda Rock (de Tàrrega) i de la Catalunya central arribarà Milo, membre del col·lectiu Fun4Funk.  La part musical, gastronòmica i lúdica tindrà lloc a l'exterior del Museu Trepat

L’Embarrat també tindrà activitat al centre de Tàrrega.

 

 

 

Comentaris