El Departament de Territori destina a l'estació de bus de Tàrrega 3,4 milions d'euros

El tret més destacable és que l'edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s'urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines
Projecte nova estació, autobusos Tàrrega ©govern
photo_camera Projecte nova estació, autobusos Tàrrega ©govern

Els treballs de la nova estació d'autobusos de Tàrrega està previst que comencin el segon trimestre de 2023, quan l'Ajuntament hagi posat el solar a disposició de la Generalitat. Ara per ara el Departament de Territori licitarà aquesta tardor el projecte construcctiu per un import de 3,4 MEUR, que es finançaran amb els fons europeus NexGeneration. La nova instal·lació s'ubicarà a la banda nord de les vies ferroviàries, davant de l'estació de tren, al carrer Santes Espines.

Imatge de l'estació de tren de Tàrrega
Imatge de l'estació de tren de Tàrrega

L'estació consistirà en una platja de set andanes per a l'estacionament d'autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. El tret més destacable és que l'edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s'urbanitzarà per crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines. Això permetrà dotar la ciutadania d'un nou espai d'esbarjo i trobada, a més de facilitar la connexió entre els diversos elements d'interès del barri.

Els terrenys on es construirà l'estació són propietat de l'Ajuntament de Tàrrega, que gestionarà les restes ferroviàries existents a la parcel·la que consideri aprofitables. A continuació, cedirà els terrenys a la Generalitat perquè aquesta iniciï les obres. L'Ajuntament assumirà el manteniment de l'estació un cop construïda, mitjançant un conveni entre ambdues administracions que es preveu signar al llarg d'enguany. Tàrrega disposa actualment d’una estació de busos que quedarà fora de servei un cop es posi en funcionament la nova.

Comentaris