28.09.2022 |

11 DE SETEMBRE

El Parc de Sant Eloi comptarà amb una nova plaça dedicada a Gonçal Crespo

Aquest espai dedicat al germà escolapi se situa al vessant sud-oest d'aquest gran pulmó targarí, i s'inaugurarà en el marc de l'Aplec de Sant Eloi

Vista aèria del Parc de Sant Eloi. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.
Vista aèria del Parc de Sant Eloi. Fotografia: Ajuntament de Tàrrega.
El Parc de Sant Eloi comptarà amb una nova plaça dedicada a Gonçal Crespo

El Parc de Sant Eloi de Tàrrega comptarà, a partir de l'11 de setembre, d'una plaça dedicada al germà Gonçal Crespo Arce (1933-2009), la qual s'inaugurarà a les 11.30 hores en el marc del tradicional Aplec de Sant Eloi.

Record del religiós que va formar part de la comunitat targarina de l'Escola Pia entre els anys 1982 i 2005 deixant una profunda empremta

L'Associació dels Amics de l'Arbre, entitat gestora del parc municipal, ha impulsat la iniciativa amb el suport de l'empresa local Borges, que ha sufragat part del cost mitjançant un conveni de mecenatge, i la col·laboració de l'AFA de l'Escola Pia de Tàrrega.

La plaça ocupa una superfície de 120 metres quadrats i s'ubica en el terraplè arbrat de pins pinyoners que l'any 2011 ja es va dedicar a l'Escola Pia de Tàrrega, al vessant sud-oest del parc. L'obra s'emmarca en l'agençament del sector que s'estén fins a la Creu dels Escolapis, terrenys que van passar a ser de titularitat municipal el 1995.

La zona esdevindrà un mirador a tocar del tram del Camí de Sant Jaume que voreja la serra

Amb més de cent anys d'història, el Parc de Sant Eloi ocupa 17 hectàrees que alberguen un ric patrimoni natural i monumental. Precisament, la seva singularitat es valora cada segon diumenge de setembre gràcies a la celebració de l'aplec, una matinal festiva i familiar que es guarneix amb nombroses activitats de cultura popular.

El programa de diumenge arrencarà a les 10.00 hores amb la missa a l'ermita i l'esmorzar de coca i préssec. Prendran després el relleu a l'esplanada dels dipòsits els balls de la Fal·lera Gegantera, els jocs tradicionals de Fefe i Cia i el 37è Concurs Nacional de Colles Sardanistes a càrrec dels Amics de la Sardana de Tàrrega i la Cobla Tàrrega. En paral·lel, l'Associació dels Amics de l'Arbre posarà a la venda la rajola commemorativa, que enguany plasmarà el portal de Cal Llart, situat prop de la plaça de la Bassa.

El Parc de Sant Eloi comptarà amb una nova plaça dedicada a Gonçal Crespo
comentaris