20.10.2021 |
Territoris.cat

Paupaterres i Galacticat, seleccionats pel programa d'enfortiment de Fundació Catalunya Cultura

Les dues iniciatives rebran acompanyament en el marc del pla Impulsa Cultura per desenvolupar i consolidar continguts de qualitat a través del coneixement i el mecenatge

©AnnaCalafell-Galacticat-'14--ACP_2999-2-2
El festival Galacticat als Cinemes Majèstic de Tàrrega en edicions anteriors - Anna Calafell
Paupaterres i Galacticat, seleccionats pel programa d'enfortiment de Fundació Catalunya Cultura

La Fundació Catalunya Cultura ha seleccionat dos projectes desenvolupats a Tàrrega per a formar part del seu programa Impulsa Cultura: El Paupaterres - Festival Musical d’Estiu de Ponent i el Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent. Ambdues iniciatives rebran de forma gratuïta el suport d’Impulsa Cultura per treballar aspectes i estratègies clau d’enfortiment, com són el coneixement o el mecenatge.

L’objectiu és consolidar els projectes culturals mitjançant la innovació i el desenvolupament de propostes de valor

Fruit d’aquesta acció, els responsables del Paupaterres i el Galacticat rebran formació a través d’un professorat amb distingides trajectòries professionals dins la indústria cultural. A la vegada, es promourà l’interès per obtenir finançament privat i es proporcionaran noves experiències de col·laboració.

Actuació del grup Blaumut en el festival Paupaterres - text

Fer créixer ambdós certàmens i assolir l’excel·lència

Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega s’ha treballat per promoure la inclusió del Paupaterres i el Galacticat dins el programa Impulsa Cultura amb l’ànim de fer créixer ambdós certàmens i aconseguir l’excel·lència.

La música i l’audiovisual constitueixen dos dels eixos de la programació cultural estable de Tàrrega

La Fundació Catalunya Cultura està integrada per entitats privades i públiques amb l'objectiu d'establir vincles entre el sector empresarial i el món cultural. Des de la seva creació, ha aglutinat una important representació d'empreses amb tradició en el mecenatge i la comprensió de la cultura.

Daniel Agudo, i els responsables de Galacticat en l'acte inaugural interior

Esdeveniments de referència

Consolidar el talent i la creativitat que es promouen des del Paupaterres i el Galacticat apuntala Tàrrega com un dels principals epicentres culturals de les terres de Lleida.

El Paupaterres - Festival Musical d’Estiu de Ponent és fruit de l’acció conjunta entre l’Associació Paupaterres i l’àrea municipal de Cultura. L’esdeveniment acumula 21 edicions apostant per la música en directe, els artistes emergents del territori i els noms de referència en un ampli ventall d’estils i registres.

Manel, Els Amics de les Arts, Gossos, Luar Na Lubre o Kepa Junkera són alguns dels molts artistes que han desfilat per l’escenari del Paupaterres

L’edició 2019 tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de juliol.

D’altra banda, el Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent és una iniciativa de l’empresa exhibidora Circuit Urgellenc i l’Associació Galacticat que rep també suport municipal. Del 7 al 9 de juny celebrarà la 6a edició, dedicada als personatges femenins en els films de gènere fantàstic amb motiu del 40è aniversari de l’estrena del film Alien.

El Galacticattambé té un vessant pedagògic i aposta alhora per divulgar entre els escolars les arts audiovisuals a través de projeccions i xerrades

Paupaterres i Galacticat, seleccionats pel programa d'enfortiment de Fundació Catalunya Cultura
comentaris