24.10.2020 |
Territoris.cat

Els fills del periodista Josep Serra Teixidó donen el seu fons fotogràfic a Tàrrega

La cessió es dipositarà a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell i inclou instantànies datades entre els anys 1943 i 1990

Els fills del periodista Josep Serra Teixidó donen el seu fons fotogràfic a Tàrrega

Tàrrega ha rebut en donació el fons fotogràfic personal del periodista, publicista, editor i activista cultural Josep Serra Teixidó (1926 – 2019) per part dels seus tres fills Jaume, Jordi i Josep Maria Serra Llena.

Al seu torn, el consistori targarí dipositarà el fons a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell per a la seva custòdia i catalogació, fent-lo accessible als investigadors i al conjunt de la ciutadania. L'ingrés de la documentació s'ha formalitzat mitjançant un acte de signatura celebrat a la Casa Consistorial.

La cessió recull instantànies que el targarí Josep Serra Teixidó va produir i col·leccionar al llarg de la seva extensa activitat professional i associativa al llarg de vora mig segle. En concret, les fotografies tenen un abast cronològic que abraça aproximadament del 1943 al 1990.

Serra Teixidó va testimoniar la vida targarina en diferents moments i àmbits: polític, cultural, social, esportiu, etc.

Durant la seva trajectòria professional, Josep Serra Teixidó esdevingué un prolífic cronista de la Tàrrega del seu temps a més de fundar l'empresa de publicitat EcoSerra. Forjà un fort vincle amb el setmanari Nova Tàrrega, des del 1960 fins al 1990; i, així mateix, adquirí, edità i dirigí l'esmentada capçalera del 1987 al 1990. La seva tasca en altres mitjans de comunicació també fou molt àmplia, especialment a l'emissora Ràdio Tàrrega. A més a més, Josep Serra Teixidó fou Jutge de Pau de la capital de l'Urgell entre els anys 1970 i 1986.

Els fills del periodista Josep Serra Teixidó donen el seu fons fotogràfic a Tàrrega
comentaris