Pilar Rosado presenta una composició artística amb 16.000 imatges de FiraTàrrega

Treball de Pilar Rosado a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell
photo_camera Treball de Pilar Rosado a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell

Pilar Rosado, ha convertit la seva trilogia professional com a llicenciada en belles arts, biologia i analista informàtica en una factoria artística, de la que n'ha sorgit l'obra AlgoRitmes firals, una recopilació de 16.000 imatges del fons documental de FiraTàrrega, i el Museu Comarcal de l'Urgell (ACUR), que configuren un gran mosaic.

Obra de Pilar Rosado, AlgoRitmes firalsEl treball, que es presentarà el dijous 5 de setembre a l'ACUR, i romandrà obert fins al 4 d'octubre, ha ordenat les imatges mijançant algoritmes, que han disposat les fotografies segons un criteri de contingut visual, agrupant les més similars i aïllant les més singulars. Pilar Rosado, amb la seva obra, pretén proporcionar un nou punt de vista que faci reflexionar l'espectador sobre les convencions de la mirada.

El resultat és un mapa visual que estableix els patrons iconogràfics del certamen targarí d'arts escèniques durant els seus 38 anys d'història

Residències de creació de l'ACUR

L'obra AlgoRitmes firals s'ha realitzat aquest estiu a Tàrrega en el marc del programa de residències de creació de l'ACUR, en el qual ha participat.

Les Residències de creació, és una iniciativa única al país que dóna suport a artistes i investigadors perquè creïn i reflexionin des de qualsevol disciplina de les ciències o la creació artística al voltant dels documents i els arxius. Els objectius són fomentar la investigació artística i la producció en un arxiu públic; contribuir a la promoció artística relacionada amb la interpretació dels documents; enriquir l'experiència per a l'artista i la ciutat amfitriona; i obrir un nou camp d'enfocament transdisciplinari dels arxius.

Comentaris