19.08.2022 |
Territoris.cat

La cadena lleidatana col·labora amb entitats solidàries i ONG

La companyia gestiona un servei de transport amb el qual lliura els seus excedents directament a les organitzacions que més ho necessiten.

Plusfresc col·labora amb el projecte Jericó Lleida.
La cadena col·labora amb el projecte Jericó Lleida.
La cadena lleidatana col·labora amb entitats solidàries i ONG

Reportatge

Davant el malbaratament alimentari, i amb un risc de pobresa i d’exclusió social a Catalunya del 20% de la població, Plusfresc col·labora amb entitats solidàries i ONG donant aliments que considera no comercialitzables, en un projecte cooperatiu que va engegar fa ja més de 18 anys. 

Els excedents, on s'inclouen productes envasats i frescos, arriben directament a les organitzacions més necessitades mitjançant la gestió d'un servei de transport per part de la companya. 

Segons dades facilitades per aquesta cadena, els europeus llancen de mitja anual 89 tones d'aliments comestibles, la qual cosa ha portat al govern francès a prendre mesures per tal de reduir els aliments que acaben a les escombraries i entre les que figura la sanció als supermercats que llancin menjar. 

Els europeus llancen de mitja anual 89 tones d'aliments comestibles

Des de l'any 97, Plusfresc manté el seu compromís i lluita contra el malbaratament alimentari donant productes en bon estat però que no poden comercialitzar-se ja sigui perquè la data de caducitat sigui propera o per qüestions relacionades amb defectes a l'etiquetatge o a l'envàs. 

Germanetes, Banc dels Aliments, Arrels, Jericó, Creu Roja, Reto, Nueva Frontera, Fundació Rosa Oriol i Cottolengo del Padre Alegre, són algunes de les entitats beneficiàries, si bé la col·laboració més especial es manté amb el projecte Jericó Lleida, de la Parroquia de Nostra Senyora del Carme, entitat que, amb els aliments que els facilita la cadena pot donar, bosses de menjar a les famílies amb més dificultats de la ciutat, arribant a servir fins un centenar de dinars diaris a persones sense sostre. 

Jericó Lleida serveix fins un centenar de dinars diaris a persones sense sostre

Des de la companyia es destaca també el treball fonamental dels voluntaris en aquesta lluita i per tal de fer arribar el menjar als destinataris.

La cadena lleidatana col·labora amb entitats solidàries i ONG
comentaris