03.10.2022 |
Territoris.cat

Presenten 'La Cúpula Gustum', un projecte que aproparà la producció agroalimentària rural de Catalunya a les escoles

presentació cúpula Portada
El projecte ha estat presentat aquest divendres en el marc de la Fira de la Conserva de Bellpuig
Presenten 'La Cúpula Gustum', un projecte que aproparà la producció agroalimentària rural de Catalunya a les escoles

L’Associació Leader de Ponent, a través del projecte Gustum, ha presentat aquest divendres La Cúpula Gustum, proposta educativa integral que té per objectiu posar en valor la producció agroalimentària de l’àmbit rural a Catalunya a través dels productes de proximitat que s’elaboren, el paisatge que generen i l’impacte que tenen en l’economia i tradicions del territori, segons han explicat els seus promotors. presentació cúpula texto 1

El projecte rep el nom de La Cúpula per la seva instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric de 4,5 metres d’alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones. La Cúpula Gustum ofereix al públic una experiència immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.  

Ideat especialment per a alumnes de cicle mitjà i superior de Primària, té l’objectiu de donar a conèixer com, qui i on es produeixen els aliments que tenim diàriament a taula

A través de continguts audiovisuals que el rodegen i amb una sensació de 360º, el públic se submergeix en els detalls, els processos i l’impacte de la producció agroalimentària sobre el territori. Endinsar-se en un forn de pa encès, sentir la llet acabada de munyir o veure com surt l’oli del primer raig són algunes de les experiències que proposa el projecte. En concret, la proposta inclou 14 càpsules interactives sobre els productes làctics, els càrnics, l’arròs, els llegums, els fruits secs, l’oli d’oliva, la mel, el vi, els cereals i els seus derivats, la fruita i la verdura, la tòfona i els bolets, peix i marisc, embotits i la cervesa. 

El projecte ha estat presentat aquest divendres en el marc de la Fira de la Conserva de Bellpuig. Hi ha participat el Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig i vicepresident de l’Associació Leader de Ponent; Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent, i Joan Trull, president de l’Associació Leader de Ponent. 

Ofereix una experiència immersiva en format 360º i viatjarà per les escoles de tota Catalunya

El projecte es dirigeix a les escoles de tota Catalunya, especialment als alumnes cicle mitjà i superior de Primària, i es basa en un format innovador que potencia que l’alumne aprengui també a través de l’experiència i els sentits.  presentació cúpula texto 2

La Cúpula Gustum inicia a partir d'ara un recorregut per Catalunya. Ja està confirmada la seva presència a més de 40 escoles del territori, que també rebran a un monitor encarregat de dinamitzar i dirigir les sessions amb els alumnes.

Impulsat per Gustum, el projecte està coordinat per l’Associació Leader de Ponent i té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic del territori a partir de la promoció del producte local artesà i de qualitat en sinergia amb altres sectors econòmics com la restauració, el turisme i el petit comerç. Un dels eixos d’actuació de Gustum, i en el qual s’emmarca La Cúpula, és incidir en les escoles per fer pedagogia del valor de la producció agropecuària en l’àmbit rural.

Presenten 'La Cúpula Gustum', un projecte que aproparà la producció agroalimentària rural de Catalunya a les escoles
comentaris