El projecte de Lluçà millorarà l’hàbitat d’una zona natural situada entre La Figuerosa i Altet

Presentació celebrada el passat 20 de juny
photo_camera La presentació del projecte celebrada el passat 20 de juny.

El Grup d’Ecologia i Medi Ambient de Tàrrega (GEMA) va presentar el passat cap de setmana el Projecte de Gestió Ambiental de Lluçà a entitats i ciutadania. Es tracta d’una iniciativa que vol millorar l'entorn i els hàbitats naturals d’una zona de 12,5 hectàrees situada entre La Figuerosa i Altet (pobles del terme de Tàrrega). La titularitat de la finca recau en la societat estatal ACUAES del Canal Segarra-Garrigues.

Gràcies a aquest nou projecte es destinarà una part de la finca a finalitats pedagògiques i tallers de coneixement del medi natural

Entre les accions es preveu la consolidació d'una bassa d'amfibis, la instal·lació de caixes niu, la reparació de marges, la construcció de punts d'observació de fauna i la restauració de la biodiversitat animal i vegetal en el conjunt de la finca. A la presentació hi van assitir una vintena de persones en representació dels Amics de l'Arquitectura Popular, Vedruna Tàrrega, Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell - Roger de Llúria, Associació Alba, la Soll, Associació Gestió Natural, GEMA i l’Ajuntament de Tàrrega. En el mateix sentit, el dissabte 13 de juny ja es va realitzar la presentació del projecte, conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient de Tàrrega, als representants de La Figuerosa i Altet i Agents Rurals de l'Urgell.

Comentaris