Tàrrega incorpora un mural de gran format dedicat al referèndum de l'1 d'octubre

Montatge d'un element del projecte STREETRRG
photo_camera Montatge d'un element del projecte STREETRRG

Tàrrega compta des d'aquesta setmana amb un nou mural d'art urbà. Impulsat per l'entitat Tàrrega per la Independència – Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Regidoria de Cultura, el treball expressa el suport al dret a decidir i al referèndum del proper 1 d'octubre. El mural, de gran format, és obra de l'artista targarí Josep Giribet i ha pres forma a la cèntrica cantonada dels carrers de Joan Maragall i Astes de Sant Macari. La pintura, realitzada amb la tècnica del grafit, s'emmarca alhora en el projecte d'art urbà STREETRRG, que promou el consistori targarí des de l'any 2015 amb la finalitat d'embellir els carrers de la localitat mitjançant exponents artístics.

Presentació oficial del nou mural d'art urbà a TàrregaEl mural ocupa una superfície de gairebé 120 metres quadrats, amb una alçada equivalent a un edifici de cinc pisos. La imatge plasma una nena damunt una urna amb paperetes escrivint el lema "Decidim el nostre futur". La paret on es pot admirar l'obra és propietat de l'empresari targarí Paulí Cucurull, establert de fa anys a Mont-real, al Quebec. Tàrrega per la Independència – ANC i la Regidoria de Cultura han expressat l'agraïment a Cucurull per la cessió desinteressada de la paret. En la realització de l'obra, Josep Giribet ha comptat amb l'ajut de Mireia González i Jordi Claramunt. Avui se n'ha fet la presentació oficial amb la presència de l'autor, portaveus de l'ANC i l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló. La primera edil ha manifestat que el mural és una acció transversal que uneix art i compromís social al mateix que temps que contribueix a ornamentar el paisatge urbà.

Sumant l'obra de Josep Giribet, el projecte d'art urbà STREETRRG de Tàrrega s'ha traduït fins ara amb 7 creacions arreu de la ciutat. Des de principis de l'any 2015 han deixat la seva empremta a la capital de l'Urgell els artistes Javier Morillas "Snap" (grafit dedicat a l'escriptor Manuel de Pedrolo a l'avinguda de Catalunya); Josep Rodríguez "Tope" (imatge del músic targarí Ramon Carnicer al carrer Capellans); Sixe Paredes (mural abstracte a l'exterior de l'Espai MerCAT); i Sens OC (retrat d'un indígena mexicà en una de les parets que flanquegen l'accés al pàrquing municipal de l'avinguda de Catalunya). A més, un col·lectiu de sis artistes plasmaren un mural a l'Espai Fassina reproduint les lletres de l'abecedari. D'altra banda, alumnes de l'Escola d'Art Ondara decoraren tanques de l'aparcament de l'avinguda de l'Onze de Setembre amb poesia visual sobre la igualtat home-dona.

Comentaris