Proposta feminista en els clubs de lectura de la Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega

La temporada també recupera el repàs a la memòria del segle XX a Europa mitjançant la novel·la històrica que condueix l'historiador Gerard Corbella, i la llibretera Núria Sauret recuperarà les seves recomanacions de literatura catalana contemporània
Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell ©Territoris.cat
photo_camera Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell

Un cop superat el parèntesi restrictiu imposat pel temps de pandèmia la Biblioteca Pública Germanes Güell de Tàrrega arrenca aquest mes d'octubre un nou cicle d'activitats dels clubs de lectura. Un nou curs en el qual s'estrenarà el club de lectura dedicat a les polítiques de gènere i el feminisme, que s'ha titulat Mirades dissidents. La convocatòria cultural la conduirà la tècnica d'Igualtat Alexandra Casanovas, en vuit sessions que se celebraran del 27 d'octubre al 25 de maig, a les set de la tarda. Els participants treballaran textos de Bel Olid, Gemma Ruiz, Cristina Morales, Virginie Despentes o Kopano Matlwa.

La temporada també recupera el repàs a la memòria del segle XX a Europa mitjançant la novel·la històrica que condueix l'historiador Gerard Corbella, i la llibretera Núria Sauret recuperarà les seves recomanacions de literatura catalana contemporània.

Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes GüellEl regidor de Cultura de l'Ajuntament de TàrregaCarlos Vílchez, apunta que des de la Biblioteca Pública Germanes Güell de Tàrrega volem oferir l'opció de reflexionar, aprendre i llegir sobre temes socials i la igualtat de gènere és un afer transversal que cal divulgar i potenciar. Per la seva part, Alexandra Casanovas defineix el nou club de lectura com un espai de trobada on reflexionar i debatre sobre com habitem el món, enriquint la nostra manera d'entendre'l a través del moviment feminista.

Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden tramitar a la Biblioteca, plaça de Sant Antoni · 973 500 428 

La represa dels clubs de lectura garantirà la seguretat sanitària de les persones participants aplicant els protocols corresponents (distància, mans, mascareta).

D'altra banda, la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell continuarà fomentant l'hàbit de la lectura entre els infants i oferirà el dissabte 24 d'octubre (11:30 h) una nova sessió de contes familiars. El grup Nopatiskos escenificarà Els contes d'en Rodari, activitat que commemora el centenari del naixement de l'escriptor i pedagog Gianni Rodari. Si el temps ho permet, la sessió es desenvoluparà a l'exterior, a la plaça de Sant Antoni, amb aforament limitat a 15 participants, cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca i cada infant només podrà anar acompanyat d'un adult. Si la proposta té èxit, les lectures de contes en format d'espectacle tindran continuïtat.

Cartell Club de LecturaDesprés del tancament a causa de l'estat d'alarma, la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell va recuperar l'activitat el mes de juny restablint el servei de préstec de documents. Posteriorment, al juliol, les sales de lectura i les àrees d'ordinadors obrien portes, sempre sota estrictes mesures de seguretat i higiene sanitària. S'han instal·lat mampares als taulells i dispensadors de gel hidroalcohòlic. Així mateix, és obligatori usar mascareta i mantenir la distància social. D'altra banda, el període de quarantena de llibres i DVDs ha passat dels catorze dies a 48 hores.

Comentaris