El servei Enfoc del Grup Alba creix a nivell d’inserció laboral durant el 2020

L’entitat ha aconseguit la inserció de 119 persones en situació de vulnerabilitat i ha impulsat una desena de formacions laborals

El servei de bugaderia d'Alba ha rebut incorporacions gràcies als programes d'Enfoc
photo_camera El servei de bugaderia d'Alba ha rebut incorporacions gràcies als programes d'Enfoc

El servei de formació i inserció del Grup Alba, Enfoc, va generar al llarg del 2020 un 11% més d'oportunitats laborals que l'any anterior gràcies al servei d'intermediació que impulsen amb el suport del Programa Incorpora de La Caixa que posa en contacte empreses i persones demandants de feina, especialment persones vulnerables, en risc d'exclusió o discapacitat.

Al llarg del 2020 s'han aconseguit 119 insercions laborals a empreses ordinàries o a serveis del Centre Especial de Treball del Grup Alba, de les quals 24 són persones amb discapacitat.

Les formacions específiques realitzades per Enfoc durant l'any que promouen practiques laborals en empreses també han crescut al llarg del 2020, gràcies a dos programes formatius subvencionats pel Departament de Treball i el Fons Social Europeu específics per a persones amb discapacitat. D'aquests plans, un treballa amb l'objectiu de formar en competències transversals i per a l'ocupació (Programa SIOAS), mentre que l'altre (Programa POEJ) ofereix una formació específica en auxiliar d'hostaleria i neteja. En total han sigut 178 les persones participants en les deu formacions que Enfoc ha impulsat durant el 2020

Enfoc_formacioPOEJ2La situació sanitària sí que ha obligat a adaptar el servei i realitzar moltes de les formacions i orientacions via digital, un sistema que han valorat molt positivament i que estan estudiant la possibilitat d'implantar-lo definitivament i combinar-lo amb la presencialitat.

En l'àmbit d'orientació, s'han atès o acompanyat 508 usuaris a través dels recursos que hi ha al territori sobre ofertes laborals. Entre aquestes orientacions hi ha la dels joves del Programa Noves Oportunitats Lleida, joves que no tenen estudis ni feina i que busquen formar-se i incorporar-se al món laboral. Pel que fa al servei de voluntariat, a l'estiu es va poder realitzar la formació de voluntariat per a joves amb un total de 50 participants i s'han impulsat diferents crides de voluntariat per donar suport a l'atenció a les persones i serveis del Grup Alba.

Comentaris