19.09.2021 |

AVANÇA A LES 8 DEL VESPRE EL CONCERT DE FELIU VENTURA, PREVIST PER DIVENDRES VINENT

Tàrrega adapta l’agenda cultural als horaris fixats pel toc de queda

Imatge promocional del concert de Feliu Ventura - Cedida per l'Ajuntament de Tàrrega
Imatge promocional del concert de Feliu Ventura - Cedida per l'Ajuntament de Tàrrega
Tàrrega adapta l’agenda cultural als horaris fixats pel toc de queda

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha modificat la graella d’activitats programades per als propers dies adaptant-la a les noves mesures fixades pel toc de queda a Catalunya. Així, davant l’obligació que les activitats culturals finalitzin abans de les 10 de la nit i per facilitar el desplaçament del públic a casa abans de les 11 de la nit, s’han avançat els horaris de les propostes programades.

El concert del cantautor Feliu Ventura en el marc del Correllengua, previst per divendres vinent 30 d’octubre al Teatre Ateneu, s’avança a les 8 del vespre. Les entrades són a la venda en línia al preu de 3 euros.

L’artista valencià presentarà les cançons del seu darrer treball, titulat “Convocatòria”

La següent activitat del Correllengua, la presentació del llibre de la lingüista Carme Junyent, es manté per al divendres 13 de novembre, a les 8 del vespre, a la Casa Consistorial.

D’altra banda, l’actuació de la companyia El Espejo Negro, reprogramada al divendres 6 de novembre, s’avança també una hora. La funció tindrà lloc a les 8 del vespre al Teatre Ateneu.

Exponent representatiu de les titelles per al públic adult, la veterana agrupació andalusa presentarà Espejismo”, muntatge d’humor mordaç que reivindica la llibertat d’expressió

Es tracta d’una de les propostes de la 26a Temporada de Teatre, que també avançarà a les 8 del vespre les funcions corresponents a Monroe-Lamarr del dissabte 14 de novembre i Celebraré mi muerte del dissabte 28 de novembre. Posteriorment s’informarà dels horaris de les dues representacions de T’estimo si he begut del dissabte 12 de desembre. Pel que fa a l’espectacle familiar MiraMiró de Baal Dansa del diumenge 8 de novembre, la funció es manté a les 6 de la tarda.

La Regidoria de Cultura també informa que els horaris de les exposicions del Museu Tàrrega Urgell i la Sala Marsà no variaran en ajustar-se ja al toc de queda. Per la seva part, Circuit Urgellenc ha comunicat que també adaptarà els horaris de la cartellera de Cinemes Majèstic a les restriccions. Així, les sessions de Cine Club La Lloca s’avançaran a les 8 del vespre. És el cas, per exemple, de la projecció més propera en el calendari, Falling, de Viggo Mortensen, programada per al divendres 6 de novembre.

La Policia pot aixecar actes de denúncia per l’incompliment del toc de queda

La Policia Local de Tàrrega pot aixecar actes de denúncia des d'aquest dlilluns per saltar-se el toc de queda. Els agents vetllaran pel compliment de les mesures de confinament nocturn fixades pel Govern català davant la segona onada de la Covid-19. 

Si se circula pel carrer entre les 10 de la nit i les 6 del matí, es pot enfrontar una multa d'entre 300 i 6.000 euros

Durant la primera nit del toc de queda, de diumenge a dilluns, Tàrrega no ha aplicat cap sanció i la Policia Local s’ha limitat a informar de les noves mesures. Els controls s’han saldat sense incidències i s’han fet poques identificacions, totes abans de dos quarts de 12 de la nit. Després, no s’ha hagut d’aturar cap persona o vehicle. A partir de la 1 de la nit, fins i tot, s’han anat reduint les patrulles de tres a una. 

La Policia Local remarca el "civisme i conscienciació" amb què la capital de l’Urgell ha iniciat la implantació de les noves restriccions de mobilitat

Els agents ja iniciaren diumenge el servei extraordinari del toc de queda a partir de les 8 del vespre, quan procediren a informar sobre les noves mesures als establiments de comerç minorista que acostumen a tancar més tard de les 9 de la nit. Els efectius es coordinen en tot moment amb Mossos d'Esquadra, que també despleguen controls a la capital de l’Urgell.

El toc de queda a Catalunya estableix el confinament nocturn i la prohibició de circulació entre les 22h i les 6h. Així mateix, comerç, serveis, restauració, esports i activitats recreatives no poden romandre oberts més tard de les 21h, mentre que el menjar per endur es podrà repartir a domicili fins a les 22h. Les activitats culturals hauran de finalitzar com a molt tard a les 22h. Tanmateix, s'han fixat excepcions en cas d’assistència sanitària d'urgència, anar a la farmàcia de guàrdia, desplaçament laboral amb certificat o atenció social inajornable a persones vulnerables entre altres circumstàncies.

Des del passat mes de març, la Policia Local de Tàrrega ha aixecat acta de 160 denúncies per incompliment de les restriccions fixades per combatre la pandèmia. A aquestes, cal afegir unes altres 20 sancions imposades per no dur mascareta sanitària, mesura que esdevingué obligatòria des del passat mes de juliol.

Tàrrega adapta l’agenda cultural als horaris fixats pel toc de queda
comentaris