Tàrrega adjudica a l'entitat social ASPID els serveis d'atenció al públic dels museus municipals

L'acord, que facilita la integració laboral de persones amb discapacitat física, amplia els horaris d'obertura dels equipaments culturals

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho; al vestíbul del Museu Comarcal de l’Urgell
photo_camera L’alcaldessa, el regidor de Cultura i la presidenta d’ASPID, al vestíbul del Museu Comarcal de l’Urgell

L'Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat a l'entitat social ASPID els serveis d'atenció al públic del Museu Comarcal de l'Urgell, el Museu Cal Trepat i la Sala Marsà, espais culturals de titularitat municipal. La concessió entra en vigor a partir del dissabte 1 d'abril i tindrà una vigència de quatre anys. Mitjançant aquest acord es facilita la integració laboral de persones amb discapacitat física. ASPID (Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida), que també té seu a la capital de l'Urgell, té previst contractar per aquestes tasques quatre persones de Tàrrega i una del municipi veí de Vilagrassa.

Per a aquestes tasques, ASPID té previst contractar cinc persones

Paral·lelament, els serveis adjudicats contemplen l'ampliació dels horaris d'obertura al públic dels esmentats equipaments culturals. En concret, seran 450 hores més a l'any d'obertura al públic (amb un total de 2.002 hores). Al mateix temps, el servei es traduirà alhora en un estalvi del 5% pel que fa a despeses de manteniment dels museus. La mesura també uniformitza els horaris de les exposicions permanents i temporals del Museu Comarcal de l'Urgell així com de La Botiga del Museu. Pel que fa a l'ampliació d'horari d'atenció al públic, el Museu Comarcal de l'Urgell romandrà obert de dilluns a dimecres de 10 a 14h i de dijous a diumenge de 10 a 14h i de 19 a 21h. D'altra banda, la Sala Marsà de la Casa de Cultura obrirà les portes dijous i divendres de 19 a 21h i dissabtes i diumenges de 12 a 14h i de 19 a 21h. El Museu Cal Trepat manté el seu horari habitual.

ASPID és una entitat de la província de Lleida sense ànim de lucre que desenvolupa programes per impulsar la qualitat de vida de les persones. Entre aquests figuren serveis de Centre Especial de Treball que ofereix feina a 52 persones amb discapacitat amb serveis de call-center, atenció al públic, consergeries i altres destinats a administracions públiques. Han rubricat aquest dijous l'acord entre ASPID i l'Ajuntament de Tàrrega l'alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i la presidenta d'ASPID, Bibiana Bendicho.

comentaris