L’objectiu de l’actuació és millorar la seguretat viària de la zona escolar

Treballs d'ampliació de la vorera davant el Col·legi Jacint Verdaguer de Tàrrega
photo_camera Treballs d'ampliació de la vorera davant el Col·legi Jacint Verdaguer de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega realitza aquests dies les obres per ampliar la vorera sud del carrer de Ramon y Cajal, davant del col·legi Jacint Verdaguer. En dies d'activitat escolar, aquest pas és molt transitat pels infants que estudien al centre i per les seves famílies. L'eixamplament de la vorera millorarà el principal accés al col·legi i reforçarà la seguretat dels vianants, evitant que hagin d'envair la calçada a les hores d'entrada i sortida de l'alumnat.

En aquest sentit, s'ampliarà la vorera fins a 1,85 metres d'amplada en un tram de 90 metres de longitud. Se substituirà la vorada i el paviment de panots renovant una superfície total de 225 metres quadrats de via pública.

L'execució de les obres s'ha adjudicat per un import total de 25.228 eurosi està previst que estigui enllestit abans de l'inici del curs escolar.

El consistori ja va col·locar fa un temps en aquest indret 22 pilones delimitant la calçada. Aquestes pilones es mantindran desplaçant-les fins al nou límit de la vorera. Així mateix, s'afegirà una barana de 9 metres al frontal de la porta principal de l'escola Jacint Verdaguer.

L'Ajuntament de Tàrrega també avalua ampliar en el futur voreres al tram del carrer de Ramon y Cajal que comunica amb el carrer de Comabruna, millorant així la mobilitat de vianants en tota aquesta zona.

Comentaris