27.01.2022 |

Tàrrega ampliarà el seu patrimoni històric visitable adequant la Casa del Call

Es tracta d'un edifici deshabitat d'origen medieval, situat al carrer de l'Estudi

La Casa del Call de Tàrrega
La Casa del Call de Tàrrega
Tàrrega ampliarà el seu patrimoni històric visitable adequant la Casa del Call

Ja són en marxa les obres d'adequació de l'edifici que esdevindrà la futura Casa del Call de Tàrrega, ubicat al carrer de l'Estudi 15.

L'immoble conserva intacta bona part de la seva estructura d'origen medieval

Aquest nou atractiu turístic i cultural s'integrarà com a centre d'interpretació dins el projecte museogràfic 'Tragèdia al Call - Tàrrega 1348', l'eix del qual és la sala permanent del Museu Tàrrega Urgell dedicada a l'antic call jueu.

La casa, que es trobava deshabitada, fou adquirida l'any 2016 per l'Ajuntament de Tàrrega ja que exemplifica les dimensions que tenien bona part dels habitatges del call als segles XIV i XV.

Els seus futurs visitants podran sentir com era la vida d'una família jueva medieval

Aquesta actuació, emmarcada dins el projecte Paisatges de Ponent, compta amb un pressupost de 108.927 euros i està cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Tàrrega.

La intervenció ha de ser respectuosa amb la identitat de l'edifici, la qual cosa implica realitzar accions orientades a potenciar l'aspecte medieval de la planta baixa de l'edifici, mantenint l'actual accés i conservant les escales que duen al primer i al segon pis.

Pel que fa al primer pis, es mantindrà la compartimentació que s'ha conservat fins a l'actualitat, tot i que pugui estar modificada parcialment entre els segles XVI i XVIII. També es conservaran els elements originaris del segle XVII i XVIII de la sala principal del primer pis, que són la llar de foc i la pica de pedra per rentar els plats i els fogons de pedra.

El carrer Estudi és considerat el carrer central del call i on vivia la major part de la comunitat jueva de Tàrrega

Tàrrega ampliarà el seu patrimoni històric visitable adequant la Casa del Call
comentaris