28.11.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega aprova el pacte de govern entre els grups de CiU i ERC-MES

L'equip de Govern estarà format per 11 regidors i accentuarà l'atenció a les persones amb la creació de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania

Tàrrega aprova el pacte de govern entre els grups de CiU i ERC interior
Moment de la sessió plenària a l'Ajuntament de Tàrrega
Tàrrega aprova el pacte de govern entre els grups de CiU i ERC-MES

El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega va aprovar dimarts la modificació del cartipàs municipal del consistori, fruit del nou pacte de govern signat entre els grups de CiU i ERC-MES. El document fixa les atribucions de la gestió de les àrees municipals corresponents als 11 regidors que ara formen l'equip de Govern. Com ja es va anunciar, els tres edils d'ERC-MES s'integren dins el govern local junt amb els8 edils de CiU. El nou cartipàs, aprovat en la sessió extraordinària del Ple celebrada aquest dimarts, va rebre els vots favorables de CiU i ERC; els vots contraris de CUP i CdT; i l'abstenció del PSC.

El nou equip de Govern reafirma el seu compromís amb el referèndum del pròxim 1 d'octubre

L'alcaldessa Rosa Maria Perelló va detallar que dins la nova organització municipal destaca la creació de l'Àrea de Polítiques de la Ciutadania per a reforçar l'atenció a les persones, àmbit que coordinarà Jaume Folguera (ERC). Dins aquesta àrea s'englobaran les regidories d'Acció Social, Treball i Centre Obert (Joan Palou, ERC); Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles (Mireia Caus, ERC); Esports, Salut i Gent Gran (Jaume Folguera, ERC); i Joventut i Igualtat (Núria Franquesa, CiU).

L'alcaldessa va afegir que el nou equip de Govern reafirma el seu compromís amb el referèndum del pròxim 1 d'octubre. D'altra banda, els dos regidors del PSC passen ara a l'oposició després que es trenqués el pacte amb CiU el passat 12 de juny. També a l'oposició continuen figurant els tres edils de la CUP i l'edil de CdT.

Els dos regidors del PSC passen ara a l'oposició després que es trenqués el pacte amb CiU el passat 12 de juny

En el decurs de la mateixa sessió també va rebre llum verda la modificació de retribucions de càrrecs electes arran de la incorporació al cartipàs dels tres edils d'ERC-MES. Així, Jaume Folguera passa a tenir una dedicació del 80% de la jornada; Mireia Caus, un 40%; i Joan Palou, un 26%. Aquesta proposta va prosperar amb els vots favorables de CiU i ERC; mentre que CUP, PSC i CdT van votar en contra.

Tàrrega aprova el pacte de govern entre els grups de CiU i ERC-MES
comentaris