Tàrrega aprova la relació de finques que s'expropiaran per a millorar la zona dels horts a la llera de l'Ondara

Finques en la llera de l'Ondara a Tàrrega
photo_camera Finques en la llera de l'Ondara a Tàrrega

El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquest dijous la relació definitiva de finques afectades per les obres del projecte de consolidació ambiental a la zona dels horts situats a la llera del riu Ondara, en concret en el tram comprès entre el Parc Esportiu i la ronda de circumval·lació est.

Són 5 parcel·les que sumen més de 3.000 metres quadrats, les quals seran expropiades pel consistori per a dur a terme treballs d'agençament i millora a la zona 

Les obres consistiran a pal·liar les destrosses de la riuada registrada l'any 2015 i ordenar la zona per a prevenir inundacions davant possibles crescudes de l'Ondara. El projecte també contempla connectar aquest tram de la llera amb la Via Verda que discorre fins al Talladell, habilitant així un espai de passeig.

Un moment de la sessió ordinària del Ple celebrada el dia 28 de desembreD'altra banda, en la sessió ordinària també ha rebut llum verda l'expedient de contribucions especials que ajudaran a finançar les obres d'adequació del carrer de La Pau. El vial, que presenta un ferm molt deteriorat, forma part de la circumval·lació del nucli urbà vora el Parc de Sant Eloi. A més, s'hi agrupen diversos equipaments com el quarter de la Policia Local, l'Escola d'Adults, l'Escola Alba o l'alberg de transeünts. El projecte suposarà una inversió total de 304.778,30 euros.

D'aquesta quantitat, la Diputació de Lleida aportarà una subvenció de 120.000 euros alhora que l'Ajuntament de Tàrrega sufragarà 101.234,40 euros (corresponents a l'aportació municipal i a la contribució especial que abonarà l'ens en concepte del costat oest del carrer, limítrof al Parc de Sant Eloi). Els veïns finançaran els 83.543,90 euros restants, xifra que representa un 27% del cost. En el decurs de la sessió també s'ha assabentat al Ple sobre la formalització de dues pòlisses de tresoreria contractades amb Banc de Sabadell i Caixabank per import de 300.000 i 750.000 euros respectivament.

D'altra banda, el Ple ha acceptat la renúncia com a regidor de Carlos Vílchez Ribera, portaveu del grup municipal de la CUP, a l'oposició. L'edil ha argumentat motius personals i professionals. La vacant es cobrirà amb el nomenament de Miquel Orobitg Cortada com a nou regidor, el qual ocupava el cinquè lloc en la llista de la CUP a les passades eleccions locals. L'acord s'ha traslladat a la Junta Electoral Central perquè expedeixi la corresponent credencial de regidor.

comentaris