14.08.2022 |
Territoris.cat

Tàrrega clausura Firacóc constatant la bona acceptació per part del públic

El certamen ha commemorat tres dècades de l'Aplec del Cóc, una iniciativa de la Coordinadora de Moviments Juvenils que proposà la venda de cocs durant el ball de Festa Major

Les parades de la mostra de Firacóc a Tàrrega
Les parades de la mostra de Firacóc a Tàrrega
Tàrrega clausura Firacóc constatant la bona acceptació per part del públic

Tàrrega va clausurar una nova edició de Firacóc amb la constatació que es tracta d'un certamen amb un important atractiu per al públic, com ho demostren els més de 16.000 vistents que han participat en el certamen. Un públic que, per altra banda han consumit 5.000 tiquets de degustació de coca de recapte i altres especialitats de fleca.

Enguany han estat 25 els estands habilitats a l'Espai MerCAT posant a la venda elaboracions clàssiques com els cocs d'escalivada o arengada al costat de receptes innovadores amb bacallà, pèsols i altres ingredients. La Firacóc, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, també ha posat a la venda cocs aptes per a celíacs i, obrint horitzons, productes típics sahrauís.

Públic a la Firacóc 2017 de TàrregaEl regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha manifestat que l'acceptació de la Firacóc, a banda de la qualitat dels productes, també es pot atribuir als tiquets degustació, que permeten tastar una àmplia varietat de cocs sense haver de comprar una peça sencera. Això també permet als forners de divulgar les seves noves creacions.

El certamen ha commemorat tres dècades de l'Aplec del Cóc, una iniciativa de la Coordinadora de Moviments Juvenils que proposà la venda de cocs durant el ball de Festa Major.

L'èxit de la iniciativa donà peu 10 anys després a la creació de l'actual Firacóc per part del consistori. El president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, rememorà dissabte l'efemèride lliurant una escultura commemorativa a la Coordinadora de Moviments Juvenils, representada per Jordi Torné, cap dels Escoltes de Tàrrega l'any 1987.

Tàrrega clausura Firacóc constatant la bona acceptació per part del públic
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement