Tàrrega commemora el Dia Internacional de la Dansa amb exhibicions artístiques al carrer

Mitja dotzena de clubs i associacions seran protagonistes de la 12a Marató de Dansa a la plaça de les Nacions sense Estat
Espectacle Titoyaya dansa amb l’espectacle “Social animal” ©FiraTàrrega
photo_camera Espectacle Titoyaya dansa amb l’espectacle “Social animal” ©FiraTàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega convoca un cap de setmana dedicat a l'art de la dansa amb dues propostes els dies 28 i 30 d'abril. D'una banda, aquest divendres 28 d'abril se celebrarà la 12a edició de la Marató de Dansa a la plaça de les Nacions sense Estat. A partir de les 6 de la tarda, clubs i associacions sortiran al carrer per mostrar les seves coreografies. S'hi donaran cita a la dansa clàssica, danses tradicionals, hip-hop, country, zumba, tap dance i sevillanes, entre altres de la mà de l'Esbart Albada, la secció de sevillanes de la Societat Ateneu, l'Estudi de Dansa Tàrrega, el Centre Esportiu Sant Jordi, el Gyas Club i el grup de zumba de l'Associació Alba.

Durant l'acte es farà la tradicional lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora cada 29 d'abril amb motiu del naixement del ballarí Jean-Georges Noverre (1727–1810)

La dansa continuarà sent la protagonista el diumenge 30 d'abril (19 h) de la mà de la companyia Fil d'Arena (especialitzada en projectes de dansa comunitària). Aquesta formació valenciana portarà fins al Teatre Ateneu el seu espectacle "Nimbes", un muntatge de dansa-teatre intergeneracional que parla sobre l'herència, del llegat invisible que les dones es transmeten unes a altres. "Nimbes" tracta de dones fortes que teixeixen xarxes resistents per a sostenir-se mútuament. Una proposta multidisciplinària i intergeneracional interpretada per dones d'entre 4 i 70 anys.

comentaris