08.03.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega commemora els 40 anys de l'Escola Municipal de Música

Tàrrega commemora els 40 anys de l'Escola Municipal de Música interior
Tàrrega commemora els 40 anys de l'Escola Municipal de Música
Tàrrega commemora els 40 anys de l'Escola Municipal de Música

L'Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT) commemora els 40 anys de la seva fundació. Han estat quatre dècades de constant evolució i creixement, evocades mitjançant una exposició fotogràfica a la Sala Marsà de la Casa de Cultura. La cloenda de la mostra, celebrada avui diumenge, ha aplegat membres fundadors de l'escola, antics professors i l'equip directiu actual. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa Rosa Maria Perelló, qui ha destacat els valors de treball i superació que difon entre la gent jove l'aprenentatge musical.

L'exposició ha repassat la trajectòria de l'EMMT a través de 190 fotografies i documents a més de projeccions audiovisuals. També s'ha acompanyat d'escultures realitzades per Eduard Boleda, professor de l'escola

La trobada d'avui ha comptat amb la presència de Francesc Florensa i Carme Novell, en representació del grup de targarins impulsors de l'EMMT, i de Carme Molina, primera secretària del centre. A més, s'ha llegit un escrit tramès per Montserrat Cots, primera directora, rememorant els inicis d'una iniciativa pedagògica que, 40 anys després, ha quallat amb força a la capital de l'Urgell. També han participat a l'acte el regidor de Cultura, Raül Palacios, i l'actual directora Núria Calaf, acompanyada de professors i antics alumnes. L'EMMT obrí les portes l'any 1977 a iniciativa del Centre Comarcal de Cultura i amb una vintena d'alumnes. Fou a la Casa de Cultura del carrer de Les Piques, d'on es traslladà al col·legi d'El Carmel i posteriorment a l'antic ambulatori, la seva actual seu.

En aquest 2017, el centre imparteix classe a 300 alumnes amb més d'una quinzena d'instruments al programa lectiu

L'efemèride es continuarà commemorant els propers mesos amb un cicle de 8 concerts titulat Cantem els 40 per part de músics vinculats a l'escola, principalment antics alumnes i docents. La primera cita de la programació tindrà lloc el diumenge 5 de novembre amb un concert de violí a càrrec de Josep Lluís Puig (12 migdia, Auditori EMMT). La següent convocatòria, el diumenge 26 de novembre, serà un concert de flauta i piano protagonitzat per Neus Puig i Marta Castelló sota el nom de Duo Atzur (12 migdia, Auditori EMMT).

Tàrrega commemora els 40 anys de l'Escola Municipal de Música
comentaris