Tàrrega contracta sis persones a l’atur dins dels serveis municipals

El programa Treball i formació oferirà contractes de jornada completa i una duració d’entre 9 i 12 mesos als participants

Les persones contractades, amb l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Treball, Xavier Rossell-Aparicio
photo_camera Les persones contractades, amb l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Treball, Xavier Rossell-Aparicio

L'Ajuntament de Tàrrega ha contractat sis persones en situació d'atur en el marc del programa Treball i Formació. La capital de l'Urgell s'ha acollit a les dues convocatòries d'enguany: una d'extraordinària per pal·liar les conseqüències de la situació sanitària actual i una segona dins la línia anomenada Dona.

Dins la primera, s'han contractat persones que van quedar aturades arran del confinament i persones de risc que ja eren aturades de llarga durada. Pel que fa a la segona, es tracta de dones aturades majors de 52 anys i també de llarga durada. En total, el consistori ha contractat sis persones, les quals s'han incorporat a les regidories de Serveis Municipals, Promoció Econòmica, Ciutadania, Acció Social, Igualtat i Salut amb un contracte a jornada laboral sencera, de 9 i 12 mesos de durada.

Aquestes persones rebran formació en mòduls formatius a través del Centre La Solana, de gestió municipal, en matèries com habilitats de comunicació i treball en equip.

El programa Treball i Formació, antigament conegut simplement com a plans d'ocupació, és impulsat des del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Una vuitantena de persones han participat al programa a Tàrrega en el decurs dels darrers nou anys.

Comentaris