Tàrrega dedica un espai urbà al Dr. Josep Domingo Mas

Ho fa en centenari del seu naixement a la cèntrica placeta on el metge obrí la primera seu de la Clínica del Carme

Descoberta de la placa a la memòria del Dr. Josep Domingo Mas
photo_camera Descoberta de la placa a la memòria del Dr. Josep Domingo Mas

Tàrrega compta, des del passat divendres 24 de setembre, amb un espai urbà dedicat a la memòria del Dr. Josep Domingo Mas (1921 – 2004).

L'indret escollit és la placeta situada a la confluència de l'avinguda de Catalunya, el carrer Indústria i l'avinguda de Balaguer

L'espai ocupa 300 metres quadrats i guarda un estret vincle amb el Dr. Domingo ja que va fundar la seva primera clínica en un edifici ubicat en aquesta cruïlla.

El reconeixement, a més, ha tingut lloc just el dia que es compleix el centenari del naixement del metge

L'acte ha aplegat nombrosos familiars i amics del Dr. Domingo a més d'altres membres del consistori. La capital de l'Urgell ha posat així de relleu la profunda empremta que el facultatiu deixà a la ciutat.

Els actes d'homenatge al Dr. Domingo arrencaren amb l'exposició 'Josep Domingo Mas (1921-2004). Un metge targarí a recordar', a la Biblioteca Germanes Güell, que es pot visitar fins al 30 de setembre. La mostra, integrada per una quinzena de plafons, fa un recorregut biogràfic per la trajectòria vital i professional del Dr. Domingo narrat en primera persona i amb moltes fotografies del seu arxiu personal. D'altra banda, el passat diumenge la Cobla Tàrrega oferí una concert de sardanes a la plaça del Carme i avui divendres, a les 6 de la tarda, el claustre de l'Escola Pia acollirà el col·loqui L'activitat assistencial, docent i de salut pública del Dr. Domingo.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement