Tàrrega desenvoluparà un nou sector residencial i de serveis al nord de la ciutat

Un sector de 32,6 hectàrees situades entre el Parc de Sant Eloi i l'autovia A-2

moment de la votació de la modificacio del POUM de Tàrrega al ple d'aquest dijous foto acn portada
photo_camera Moment de la votació de la modificació del POUM de Tàrrega al ple d'aquest dijous / Foto ACN

El ple de l'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat la modificació urbanística que permetrà desenvolupar un nou sector residencial i de serveis al nord de la ciutat. Es tracta d'un sector de 32,6 hectàrees situades entre el Parc de Sant Eloi i l'autovia A-2. Aquesta modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) es va aprovar aquest dijous al vespre amb els vots favorables de l'equip de govern format per CiU i PSC i també del grup d'ERC, mentre que la CUP i Comú de Tàrrega (CdT) van votar-hi en contra. El ple també va aprovar la redacció d'un nou pla de mobilitat.

Segons informa l'Ajuntament de la capital de l'Urgell, els canvis introduïts al POUM amplien el coeficient d'edificabilitat i l'espai per a serveis. Així mateix es permetrà activar el pla parcial per fases compatibilitzant les expectatives de grans promotors i petits propietaris. Aquesta modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ja va ser requerida pels propietaris dels terrenys constituïts en junta de compensació, que van impugnar l'any 2008 el projecte original en considerar-lo inviable financerament. En l'àmbit d'urbanisme el ple també va acordar per unanimitat la relació de béns afectats per l'ocupació temporal que comportaran les obres de substitució d'un tram del col·lector d'aigües residuals al sector nord de Tàrrega.

Redacció del nou pla de mobilitat

D'altra banda al ple també va prosperar una modificació de pressupost consignant crèdit per fer front a diverses despeses, principalment ajuts socials, subvencions i adquisició d'utillatge. Tot plegat suma 224.168 euros. D'aquests, destaquen 25.000 euros que es destinaran a la redacció del nou pla de mobilitat del municipi. El document definirà el disseny del carril bici, zones d'estacionament i altres mesures a favor de la convivència entre vehicles de motor, ciclistes i vianants. CiU, PSC i ERC van votar a favor i CUP i CdT en contra. També va rebre llum verda, per unanimitat, la modificació del reglament municipal per a la venda no sedentària que permetrà als marxants del mercat setmanal començar a muntar les parades a partir de 2/4 de 7 del matí, o sigui, mitja hora abans del que fixava fins ara la normativa. La mesura s'ha adoptat per satisfer les demandes dels paradistes.

Mocions a favor de l'acollida de refugiats i el Pacte Nacional pel Referèndum

Pel que fa a mocions, va prosperar per unanimitat de tots els grups la proposta d'adhesió a la campanya “Casa nostra és casa vostra” expressant així el suport del municipi a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa i víctima de conflictes armats. També va rebre llum verda una moció fent costat al Pacte Nacional pel Referèndum amb els vots favorables de CiU, CUP, ERC i CdT i l'abstenció del PSC.

Proposen la continuïtat de Margarida Pané com a Jutgessa de Pau

Així mateix, el Ple va acordar la proposta de nomenament de Margarida Pané Salas com a Jutgessa de Pau del municipi. Pané exerceix aquest càrrec des de l'any 2008 i ara es proposa la seva continuïtat de cara als pròxims 4 anys. El text també elegeix Teresa Robert Solé com a Jutgessa de Pau suplent. Els grups de CUP i CdT van votar abstenció. 

Comentaris