L’Associació dels Amics de l’Arbre ha finalitzat les obres de millora del passeig de Magí Manonelles

Obres de millora al passeig de Magí Manonelles, al Parc de Sant Eloi de Tàrrega
photo_camera Obres de millora al passeig de Magí Manonelles, al Parc de Sant Eloi de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha donat llum verda a la renovació de la plaça d'Urgell, un dels principals accessos al nucli antic de la població. La Junta de Govern Local va aprobar la passada setmana el projecte d'obres amb un pressupost base de licitació xifrat en 119.940 euros. La plaça d'Urgell, de 575 metres quadrats de superfície, constitueix una cruïlla on conflueixen quatre carrers: Buenos Aires, Mestre Martí, la Mercè i Urgell.

La idea és reurbanitzar de forma integral aquest espai amb la mateixa estètica del tram del carrer Urgell que es va refer l'any 2017

La plaça d'Urgell esdevindrà de plataforma única sense voreres i amb un paviment enllosat de llambordes de formigó. Segons el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tàrrega, Martí Pijuan,  volem unificar la morfologia urbana en aquest sector, destacant que la renovació del carrer Urgell ha resultat un èxit en funcionalitat i ara volem estendre aquest mateix model urbanístic a la plaça d'Urgell.

Aspecte actual de la plaça d'Urgell de TàrregaLa transformació de la plaça d'Urgell en un espai de plataforma única també es traduirà en una significativa millora pel que fa a accessibilitat, ja que se suprimiran barreres arquitectòniques. Els treballs també s'aprofitaran per substituir al subsòl les xarxes del clavegueram, subministrament d'aigua de boca i telecomunicacions. La millora s'arrodonirà amb la instal·lació de nou mobiliari urbà i jardineres.

La plaça d'Urgell lluirà així un aspecte més modern i endreçat. Val a dir que aquesta zona experimentarà aviat un altre significatiu canvi urbanístic, ja que també és prevista l'ampliació de l'Escola Pia fins al carrer de la Mercè

Per altra banda, l’Associació dels Amics de l’Arbre ha finalitzat les obres de millora del passeig de Magí Manonelles, un dels camins del vessant sud del Parc de Sant Eloi, el gran pulmó verd de Tàrrega. Es tracta de la segona fase dels treballs d’arranjament del vial de terra, el qual ressegueix la falda del turó vora el carrer de La Pau.

Completat el projecte, el passeig de Magí Manonelles ja llueix un aspecte més endreçat en tot el seu recorregut, des de la plaça de la Sardana fins a les restes de l’antic Hort del Sanrama. De l’esmentada segona fase de les obres destaca la construcció d’un nou mur perimetral al costat de la font de Mossèn Josep Garriga.

L’estructura conferirà estabilitat als talussos de terra i pal·liarà possibles estralls a causa de les pluges. També s’han col·locat bordons de pedra al marge oposat del camí

Els treballs també han fet possible la construcció d’una escalinata de pedra en un dels accessos a la plaça de la Sardana, realçant així aquesta zona del parc. La intervenció s’ha completat amb la plantada de diversos exemplars de xiprer. El Parc de Sant Eloi, de titularitat municipal, veu així arranjat un altre dels seus espais per a gaudi i ús de la ciutadania.

És previst que les millores del passeig de Magí Manonelles s’inaugurin en el decurs de la Festa de l’Arbre 2019, el dissabte 16 de març. Tàrrega dedicà el passeig de Magí Manonelles a qui fou tercer president de l’Associació dels Amics de l’Arbre. La tasca de l’entitat compta amb el suport de les regidories de Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega.

Es planifiquen altres projectes de millora del Parc de Sant Eloi

Els Amics de l’Arbre tenen damunt la taula altres projectes de millora del Parc de Sant Eloi. Així, es planifica la construcció d’una escalinata de pedra al camí costerut que discorre entre el monument de l’Estatut de Sau i la plaça de les Alzines, obra que també s’acompanyarà d’una rampa per facilitar l’accessibilitat. La materialització del projecte contribuirà a suavitzar el pendent i fer que els visitants hi passegin amb major comoditat. L’estructura també permetrà arribar més fàcilment a altres indrets emblemàtics de la serra com la plaça de la Font de la Granota o la plaça de Sant Magí. El pendent del traçat se suavitzarà mitjançant quatre trams d’esgraons amb replans intermedis, on també es col·locaran embornals per recollir l’aigua de pluja. 

Comentaris