Tàrrega divulga a través dels comerços el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista

Difusió en 300 establiments comercials de la ciutat amb el suport de Foment Targarí, dins la campanya municipal contra la xacra dels maltractaments a les dones

Els impulsors de la iniciativa davant la seu de Foment Targarí (1) interior
photo_camera Els impulsors de la iniciativa davant la seu de Foment Targarí

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova campanya de divulgació del telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista, en aquest cas a través dels establiments comercials de la ciutat.

El consistori ha editat 300 adhesius que es lliuraran als comerços d'arreu del nucli urbà perquè els enganxin a la porta o a l'aparador. La meitat dels adhesius ja s'ha lliurat a Foment Targarí perquè les distribueixi entre els seus establiments associats. Al mateix temps, la resta de comerços rebran una tramesa de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat proposant-los d'adherir-se a la iniciativa.

Des de l'any passat, Tàrrega també difon el 900 900 120 mitjançant un anunci de gran format col·locat a la part posterior del bus urbà municipal. Impulsada per l'Institut Català de les Dones, la línia d'atenció a les víctimes de violència masclista és gratuïta, confidencial i funciona les 24 hores cada dia de l'any.

Campanya Digues prou, no estàs sola

La difusió a Tàrrega del 900 900 120 s'integra dins la campanya de conscienciació Digues prou, no estàs sola, desenvolupada a la capital de l'Urgell per ajudar a combatre i eradicar la xacra dels maltractaments a les dones.

La iniciativa és fruit d'un grup de treball que engloba Ajuntament de Tàrrega, Consell Comarcal de l'Urgell, Centre d'Assistència Primària (CAP), Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Lleida, els sindicats UGT i CCOO, Càritas, Creu Roja Urgell, Associació Alba, Policia Local i Mossos d'Esquadra.

De forma simbòlica, s'han lliurat els primers adhesius al president de Foment Targarí, Antoni Figueras. Han participat en l'acte Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Carme Castelló, coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Lleida; Núria Franquesa, regidora de Polítiques d'Igualtat; Carles Pascual, regidor de Governació; Àlex Dalghi, sergent de la Policia Local; i Manel Sancho, Cap USC Mossos d'Esquadra – Tàrrega.




 

Comentaris