Tàrrega compra cadires i taules per a les activitats d'entitats i associacions locals

El Ple municipal aprovarà aquest dijous la cessió d'aquest material i debatrà una modificació de pressupost que inclou obres a l'ermita de Sant Eloi

IMATGE D'ARXIU · Trobada de puntaires a Tàrrega en què se cediren taules i cadires interiro
photo_camera Imatge d'arxiu de la Trobada de puntaires a Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha invertit 4.958 euros en l'adquisició de 308 cadires de plàstic i 30 taules de resina, mobiliari que se cedirà gratuïtament a entitats i associacions locals per a l'organització d'activitats. Amb aquesta compra, la Regidoria de Participació Ciutadana vol satisfer les nombroses peticions en aquest sentit que formula el teixit associatiu targarí.

El reglament d'ús d'aquest material municipal s'aprovarà en la sessió del Ple municipal d'aquest dijous 25 de febrer. La normativa també farà referència a 200 tanques, 70 mòduls per muntar escenaris, 50 bidons de brossa i 1 pantalla de projecció. El document establirà les normes de cessió i utilització per a actes culturals, socials, festius, esportius o educatius. 

D'altra banda, Tàrrega també debatrà en el Ple una proposta de modificació del pressupost que incorporarà 6.000 euros destinats a la primera fase de restauració de l'ermita del Parc de Sant Eloi. L'edifici, reconstruït íntegrament l'any 1964 i de titularitat municipal, pateix actualment diverses patologies a les teulades que ocasionen filtracions d'aigua, havent-se detectat teules trencades i mal estat de les cobertes del cor, nau central, campanar i absis. Les obres de reparació comptaran amb una subvenció de 5.000 euros provinent de la Diputació de Lleida.

Adhesió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya i modificació de la plantilla municipal

Pel que fa a recursos humans, la sessió debatrà una modificació de la plantilla del personal municipal per crear una plaça de caporal dins la Policia Local mitjançant promoció interna entre els agents, així com la creació d'una plaça dins el personal laboral per cobrir tasques auxiliars d'administració del portal de transparència del web municipal i per a Ràdio Tàrrega.

Un altre dels punts de l'ordre del dia serà la proposta d'adhesió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), la qual promou l'oferta de museus i centres d'interpretació del patrimoni fabril històric, i que es considera una oportunitat de promoció del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat així com d'altres exponents del patrimoni industrial targarí. El Ple també preveu donar llum verda a l'adhesió a la Declaració Universal sobre els Arxius reconeguda per la UNESCO, per la qual l'Ajuntament es compromet a adoptar bones pràctiques que vetllin per la preservació i difusió del patrimoni documental.

Comentaris