Tàrrega endurirà les sancions per maltractar o abandonar animals

Modificació de l'ordenança de tinença d'animals, que també preveu augmentar les multes als propietaris de gossos per no recollir les deposicions canines de la via pública

Els nous cartells de la campanya de sensibilització dirigida als propietaris de gossos a JunedaT
photo_camera Campanya de sensibilització dirigida als propietaris de gossos a Juneda

L'Ajuntament de Tàrrega endurirà les sancions imposades en casos de maltractament o abandonament d'animals domèstics. Així es desprèn de la modificació de l'ordenança municipal de control i tinença d'animals, segons la qual, les infraccions comeses per maltractar o abandonar un animal, considerades de caràcter molt greu, podrien suposar una multa de fins a 500 euros, triplicant l'import màxim actual de fins a 150 euros. També es considera infracció molt greu el sacrifici d'un animal sense control veterinari o dur sense morrió gossos de races perilloses.

Paral·lelament, dins la modificació de l'ordenança, el consistori també preveu augmentar l'import de les sancions per no recollir les defecacions de les mascotes canines a la via pública. Aquesta infracció es considera greu i podrà ser objecte de multa de fins a 300 euros, quan ara el màxim és de 60 euros.

Tàrrega vol posar fre a la problemàtica de les defecacions canines en espais públics

Amb l'enduriment de les sancions, Tàrrega vol posar fre a la problemàtica de les defecacions canines en espais públics. Val a dir que durant els darrers anys s'han dut a terme diverses campanyes de civisme si bé es continuen detectant propietaris de gossos que no respecten l'ordenança. El règim sancionador d'infraccions greus també s'aplicarà quan els propietaris deixin orinar els seus gossos en façanes d'edificis o mobiliari urbà; quan duguin les mascotes sense corretja o sense xapa censal; per no disposar de cartilla sanitària; o per no alimentar o netejar adequadament els animals.

Comentaris