22.01.2021 |

Tàrrega engega amb èxit “Nadal XICS”, el cicle d’activitats familiars per Nadal

La proposta aplega una vintena d’activitats que es duran a terme fins al 4 de gener tant físicament com virtual
Jocs a la plaça de les Nacions sense Estat
Jocs a la plaça de les Nacions sense Estat
Tàrrega engega amb èxit “Nadal XICS”, el cicle d’activitats familiars per Nadal

Tàrrega va encetar ahir “Nadal XICS”, un nou cicle d’activitats familiars en substitució del tradicional Parc de Nadal, anul·lat a causa de la situació sanitària actual. Per enguany s’ha redefinit la programació, evitant les aglomeracions i amb reserves prèvies, però mantenint l’esperit nadalenc amb activitats que abracen jocs, arts escèniques, cinema, animació i natura en un ampli programa presencial que es completa amb tallers virtuals. Les propostes, algunes gratuïtes i altres de pagament, es desenvolupen fins al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener.

El consistori targarí ha volgut comptar un cop més amb la participació d’artistes i professionals del territori per fer palès el suport al teixit cultural, social i econòmic de proximitat. Carlos Vílchez, regidor de Cultura, ho ha explicat en el decurs del lliurament dels premis del concurs convocat per escollir el cartell del 35è Parc de Nadal, imatge que finalment ha il·lustrat “Nadal XICS”. El dibuix és obra de Laia Fitó Arrondo, d’11 anys i alumna de l’Escola Maria Mercè Marçal.

L’acte s’ha celebrat a la plaça del Carme on el públic és partícip d’una espectacular instal·lació lumínica de Calidos titulada “Intonaluci – Els cargols de llum”, la qual genera sons i animacions de llum gràcies a l’efecte de persistència retiniana.

D’altra banda, la plaça de les Nacions sense Estat s’omplirà de jocs gegants de la mà de La Maleta dels Espectacles, Xous, Fefe Companyia i Els Colors del Monstre, mentre que a la llera del riu Ondara s’hi celebraran visites de divulgació de l’entorn natural (cada dia a les 12 h, a l’estany dels ànecs). No faltarà tampoc la recollida de cartes dels infants per part del Patge Kassam del 2 al 4 de gener, cada tarda a la plaça Major.

XiulaLa dansa i la música tindran la seva seu al Teatre Ateneu, que serà l’escenari de la representació de “MiraMiró” de Baal Dansa (dimecres 30 de desembre a les 18 h) i l’espectacle d’animació musical del grup Xiula (diumenge 3 de gener a les 12 h i les 18 h). Per la seva part, Cinemes Majèstic apostarà per llargmetratges de valors educatius: “El Grúfal”, “La revolta dels contes”, “La petita Anna i el tiet llargarut” i “Una amistat inoblidable”.

Entre les propostes en línia figuren gimcanes digitals interactives: “Caram amb el Kassam!” organitzada pel goTIC el dimarts 29 de desembre i “Una aventura amb Lo Tossino” de Guixanet el dissabte 2 de gener.

Tàrrega engega amb èxit “Nadal XICS”, el cicle d’activitats familiars per Nadal
comentaris