Tàrrega aposta pel sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil

Aquest pioner Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) arriba a Tàrrega per adaptar-se als nous hàbits digitals dels ciutadans, incorporant aquesta tecnologia als 86 contenidors grocs que hi ha al municipi

1 RECICLOS Tárrega

Els habitants de Tàrrega compromesos amb el reciclatge obtindran a partir d'avui recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per Reciclos, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a l'Estat espanyol, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

D'aquesta manera, Tàrrega es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper

2 RECICLOS Tárrega

Els veïns de Tàrrega podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 86 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses en fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l´entorn dels ciutadans de Tàrrega, com la instal·lació d’un punt d’aparcament per a bicicletes.

"A Tàrrega estem encara a uns nivells baixos de volum de reciclatge i cal impulsar noves accions per corregir aquesta situació. La campanya Reciclos, a més, té el valor afegit que combina la correcta separació dels residus amb l’ús de les noves tecnologies, fet que pot atraure la gent jove. És important que la difusió sobre la importància del reciclatge arribi també a aquest segment de població. Esperem que aquesta iniciativa sigui un èxit i que contribuïm així a beneficiar el medi ambient," ha declarat Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega, durant l'acte

Aquest sistema de reciclatge SDR ha estat presentat aquest matí en un acte que ha tingut lloc al costat d'un dels contenidors grocs del municipi que ja incorporen aquesta tecnologia, al qual han assistit l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, la regidora de Medi Ambient de Tàrrega, Teresa Sala, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, el conseller de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Urgell, Carles de Ahumada  i la portaveu d'Ecoembes a Catalunya, Irene Luna.

A les seves declaracions s'unien les de la portaveu d'Ecoembes, Irene Luna, que ha afirmat que "gràcies a Reciclos, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia i a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Tàrrega a través de les recompenses que obtenen enl reciclar. És la primera vegada a l'Estat espanyol que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. Reciclos,lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat "

Per fer ús de Reciclos, els ciutadans de Tàrrega només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats Reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

El Sistema de Devolució i Recompensa Reciclos va néixer a TheCircularLab, el centre d'innovació oberta d'Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya l’any passat com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, recentment ha començat a funcionar en municipis de la Comunitat de Madrid, Murcia, Andalusia, Aragó, la Rioja i Illes Balears. Així, al llarg d'aquest any, Reciclos serà present a localitats d'un total de set comunitats autònomes i, el 2021, es preveu que aquest pioner sistema de reciclatge arribi a totes les regions de país, comptant tant amb contenidors grocs que incorporin la seva tecnologia com amb màquines situades en estacions de transport i centres comercials i d'oci, facilitant, d'aquesta manera, el reciclatge de les llaunes i ampolles de plàstic de begudes generades dins i fora de les llars.

Comentaris