Tàrrega escalfa motors per acollir la Jamborinada, la trobada d'escoltes més gran que s'ha fet mai a Catalunya

Serà aquest cap de setmana del 29 i 30 d'abril i preveu aplegar més de 13.000 infants i joves sota el lema 'la força per moure el món'

jamborinada 3 acn inteior
photo_camera Muntatge de l'escenari per a l'acte central de la Jamborinada, a Tàrrega / Foto ACN

La capital de l'Urgell s'està preparant per acollir aquest cap de setmana la trobada d'escoltes i guies més gran que s'ha fet mai a Catalunya. Es tracta de la Jamborinada i sota el lema 'la força per canviar el món' aplegarà 13.000 infants i joves vinguts d'arreu de Catalunya i també Mallorca i el País Valencià. Tàrrega es convertirà en una ciutat escolta i doblarà gairebé la seva població amb més de 250 activitats, un campament amb 2.500 tendes i més de 1.000 persones voluntàries.jamborinada 1 acn texte

És per això que aquest dijous ja es poden veure alguns dels preparatius com el gran escenari que s'està muntant a l'esplanada de darrere el CAP on es farà el gran acte central diumenge al matí o la delimitació de les parcel·les al càmping municipal. Amb aquesta trobada els escoltes volen fer visible quina és la seva dinàmica de treball a través de l'educació en valors.

Més de 250 activitats, un campament amb 2.500 tendes i més de 1.000 persones voluntàries

La Jamborinada s'ha presentat oficialment aquest dijous a través de dues rodes de premsa, una a Barcelona a mig matí i l'altra a Tàrrega al migdia. L'administradora general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Marta Miarons, ha explicat que aquesta macrotrobada única a la història vol servir per ensenyar al món el que ''fem cada dia al Cau'' a l'hora de transformar a través de l'educació. L'objectiu és ''traslladar a tothom i fer visible que l'educació és un pilar bàsic per transformar el món'', ha afegit. Segons, Miarons l'activitat que fan els joves al Cau parteix de la base d'imaginar el futur que volen i a través de la presa de compromisos es treballa per canviar el món aportant ''valors i acció transformadora'' per aconseguir una societat millor. 

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha volgut transmetre la ''satisfacció i il·lusió'' que suposa per a la ciutat acollir un ''esdeveniment que no s'ha celebrat mai al país''. No només pel gran format sinó també per la motivació de fons de la Jamborinada. Segons Perelló, el moviment escolta ''mou molta gent'' i l'objectiu que els infants i joves treballin les seves inquietuds per poder canviar el món amb un lema ''ho compartim plenament''. 

Més de 20 espais d'activitat repartits per tot Tàrrega acolliran les diferents activitats

Perelló ha assegurat que els serveis de la ciutat s'han posat al servei de la Jamborinada però també ha destacat el compromís i la col·laboració de molts veïns i entitats que comparteixen l'objectiu de la trobada. Més de 20 espais d'activitat repartits per tot Tàrrega acolliran les diferents activitats al llarg del cap de setmana. 220 autocars, 260 grups d'infants i joves duran a terme activitats contemporàniament.

La zona d'acampada s'ha situat al Càmping Municipal i ocuparà un espai de prop de 50.000 metres quadrats on es plantaran 2.500 tendes. La Jamborinada també organitzarà una fira d'entitats on s'han convidat a més de mig centenar d'entitats i associacions que oferiran tallers i activitats temàtiques relacionades amb la transformació social.jamborinada 2 acn texte 2 

Pel que fa als voluntaris, que s'han batejat com a Minairos, en són un miler i si bé un bon nombre són de Tàrrega, n'hi ha molts d'altres que vénen d'arreu del territori. Una bona part han passat part de la seva vida a l'escoltisme i ara, de grans, amb fills també que van al Cau, han volgut posar el seu gra de sorra en aquest esdeveniment únic. 

L'acte es clourà amb l'actuació del grup Mandàgora Reggae que ha fet la cançó oficial de l'esdeveniment

La Jamborinada tindrà el seu punt àlgid diumenge al matí amb l'acte central que comprendrà també una representació teatral, que tancarà l'eix d'animació de la trobada que els agrupaments ja han anat treballant al llarg del curs, així com breus parlaments institucionals de la presidenta de Parlament, Carme Forcadell, o la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, entre d'altres. L'acte es clourà amb l'actuació del grup Mandàgora Reggae que ha fet la cançó oficial de l'esdeveniment

La Jamborinada està organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb la participació d'Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya. 

Comentaris