27.10.2021 |

Tàrrega estrena la nova plaça de la Bassa, al Parc de Sant Eloi

L’acció forma part del projecte 'Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni'

Nova fesomia de la plaça de la Bassa de Tàrrega
Nova fesomia de la plaça de la Bassa de Tàrrega
Tàrrega estrena la nova plaça de la Bassa, al Parc de Sant Eloi

La plaça de la Bassa de Tàrrega ja llueix el seu nou aspecte una vegada finalitzades les obres d’adequació de l’espai, situat al vessant sud del Parc de Sant Eloi.

Els treballs han estat cofinançats mitjançant els fons FEDER, la Diputació de Lleida i el consistori targarí amb un import d’adjudicació de 68.459 euros

Amb aquesta inversió, la plaça de la Bassa s’ha transformat en un recinte polivalent a l’aire lliure, el qual podrà acollir usos com a espai escènic o aula de natura entre altres possibilitats.

La intervenció forma part del projecte 'Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni', ruta que transcorre pel costat del Parc de Sant Eloi. L’obra realitzada també vol potenciar així aquesta zona verda municipal, un dels símbols de Tàrrega, com a punt d'encontre dels pelegrins.

L’àmbit de l’adequació comprèn 1.866 metres quadrats de superfície

La plaça de la Bassa compta ara amb una grada de formigó de cinc esgraons al costat nord-est que servirà de tribuna per al públic. Al mateix temps, l’estructura exerceix de mur de contenció per fer front al desnivell de terres evitant possibles despreniments. Els seients frontals de la grada presenten un acabat de pedra vista harmonitzat amb l’entorn.

L’espai central, que ha quedat diàfan, s’ha cobert amb paviment de sauló. També s’han realitzat millores als accessos des del carrer dels Amics de l’Arbre.

L’indret deu el seu nom al fet que a finals del segle XIX albergava un dipòsit on la població s’abastia d’aigua

Tàrrega estrena la nova plaça de la Bassa, al Parc de Sant Eloi
comentaris