Tàrrega estudia la creació de la figura del Síndic Municipal de Greuges

Exerciria de pont amb l'administració local atenent possibles queixes i dificultats plantejades pels veïns

L'alcaldessa de Tàrrega amb una delegació del Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya portada
photo_camera L'alcaldessa s'ha reunit amb el Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya

L'Ajuntament de Tàrrega estudia la creació de la figura del Síndic Municipal de Greuges. La sindicatura seria representada per una persona que, pels seus valors i coneixement del territori, exerciria de pont entre l'administració local i la ciutadania, atenent possibles queixes i dificultats plantejades pels veïns.

Una quarantena de localitats de Catalunya disposen ja d'aquesta figura

La figura del Síndic Municipal de Greuges, implantada ja en unes altres quaranta localitats de Catalunya, "esdevindria una nova eina a favor de la transparència i el bon govern", ha manifestat l'alcaldessa Rosa Maria Perelló.

En aquest sentit, i per assessorar-se sobre la iniciativa, Perelló s'ha reunit a Tàrrega amb una delegació del Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya. Han integrat la comitiva els síndics de Lleida (Josep Giné), Igualada (Rosa Sánchez), Vilafranca del Penedès (Glòria Valeri) i Vilanova i la Geltrú (Josep Ibars).

En el decurs de la trobada s'ha informat del funcionament d'aquest tipus de sindicatures i dels resultats obtinguts en els esmentats municipis. A més, Tàrrega ja ha encarregat a Secretaria un informe jurídic sobre la creació d'aquesta nova figura dins l'àrea de participació ciutadana.

Designen els nous vocals de les Juntes de Veïns d'Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell

D'altra banda, també en aquest àmbit, el Ple de Tàrrega designarà en la sessió del dimecres 27 de gener els nous vocals de les Juntes de Veïns dels pobles agregats del municipi (Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell). Són representants escollits pels mateixos veïns mitjançant la celebració d'assemblees. Els grups polítics del consistori ratificaran ara els nomenaments, tal com estableix el Reglament de Participació Ciutadana.

comentaris