28.01.2022 |
Territoris.cat

Tàrrega incorpora al pressupost més de dos-cents mil euros en ajuts per a obres de millora

La inversió es destinarà a la reparació dels danys de la riuada, la restauració del campanar de la Parròquia i l'arranjament de la carretera del Talladell

Els nous vocals de les Juntes de Veïns dels pobles amb els regidors de l'Ajuntament de Tàrrega interior
Els nous vocals de les Juntes de Veïns dels pobles amb els regidors de l'Ajuntament de Tàrrega
Tàrrega incorpora al pressupost més de dos-cents mil euros en ajuts per a obres de millora

El Ple de Tàrrega ha aprovat per unanimitat una modificació del pressupost municipal en què s'incorporen 217.925 euros de subvencions i ajuts per materialitzar diverses obres urbanístiques i de millora. Així, en la sessió celebrada el 27 de gener, s'han consignat 128.555 euros provinents del Govern català que serviran per a reparar els danys de la riuada del passat novembre a la llera urbana del riu Ondara.

També s'ha incorporat un ajut de 60.450 euros de la Diputació de Lleida que es destinarà a l'arranjament del ferm de la carretera que uneix el nucli urbà i El Talladell. L'obra preveu estendre un nou aglomerat asfàltic en 6.700 m2 de vial. Finalment s'han inclòs 28.920 euros de dues subvencions del Bisbat de Solsona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de restaurar el campanar de l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba. L'actuació s'emmarca dins un pla director per corregir patologies en l'estructura del temple a causa del pas del temps i les humitats. En aquesta primera intervenció es procedirà a rejuntar pedres i reparar goteres.

Proposta de la CUP per millorar la zona est del riu Ondara

Durant el debat d'aquesta modificació de pressupost, i pel que fa a les reparacions de destrosses de la rubinada, el grup municipal de la CUP ha proposat un pla de millores a la zona est del tram urbà del riu Ondara, en especial la recuperació dels horts com a element etnològic, social i educatiu. La CUP també ha instat a recuperar el projecte de la passarel·la que permetria unir la zona del CEIP Jacint Verdaguer amb el Parc Esportiu. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que l'equip de govern rep molt positivament aquestes iniciatives. En el decurs de la sessió també ha rebut llum verda per unanimitat concedir una bonificació del 90% de l'impost d'obres en relació a la instal·lació d'un segon ascensor a la Residència de la Gent Gran Sant Antoni.

Acord de Ple, que també ratifica per unanimitat els nous vocals dels pobles, escollits a través d'assemblees veïnals

La sessió plenària també ha designat per unanimitat els nous vocals de les Juntes de Veïns dels pobles del municipi, escollits prèviament a través d'assemblees veïnals. D'aquesta forma, els noms sorgits d'aquest procés participatiu han estat nomenats en última instància pels grups polítics del consistori tal com estableix el Reglament de Participació Ciutadana. Els nous vocals dels òrgans consultius es posaran a treballar la setmana vinent per a escollir d'entre ells els portaveus de cada poble. Les localitats que han renovat juntes són Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell. Val a dir que El Talladell compta amb un règim jurídic propi com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD).

Tàrrega incorpora al pressupost més de dos-cents mil euros en ajuts per a obres de millora
comentaris