30.11.2022 |
Territoris.cat

Sorea eximirà el pagament del rebut de l'aigua a famílies amb pocs recursos a Tàrrega i Les Borges

Aquesta dotació econòmica a fons perdut permetrà l'exempció del pagament de factures pel consum d'aigua (incloent-hi les taxes) a les unitats familiars amb greus dificultats per fer front a les despeses de la llar

Firma del conveni a l'Ajuntament de les Borges Blanques.
Firma del conveni a l'Ajuntament de les Borges Blanques.
Sorea eximirà el pagament del rebut de l'aigua a famílies amb pocs recursos a Tàrrega i Les Borges

L'Ajuntament de Tàrrega i l'empresa Sorea, concessionària del subministrament d'aigua de boca al municipi, han signat un conveni per concedir ajudes econòmiques a famílies en situació de pobresa energètica. L'acord dóna llum verda a la creació d'un Fons de Solidaritat de 3.000 euros anuals, aportats íntegrament per Sorea. Aquesta dotació econòmica a fons perdut permetrà l'exempció del pagament de factures pel consum d'aigua (incloent-hi les taxes) a les unitats familiars amb greus dificultats per fer front a les despeses de la llar.

Els ajuts es materialitzaran en bonificacions totals o parcials de les factures de l'aigua. Els serveis socials municipals acreditaran prèviament la situació de vulnerabilitat dels beneficiaris dels ajuts així com la quantia que s'atorgarà en cada cas. Els ajuts tindran una vigència de 6 mesos amb possibilitat de pròrroga. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el gerent de concessions de Sorea, David Gall, han signat aquesta setmana el conveni acompanyats de la regidora d'Acció Social, Noèlia Soto, àrea que vetllarà pel compliment de la mesura.

L’alcaldessa Rosa Maria Perelló, i el gerent de de Sorea, David Gall, han signat el conveni 1El Fons de Solidaritat de 3.000 euros s'afegirà als ajuts municipals que el consistori ja destina a liquidar deute d'impagaments del rebut de l'aigua en casos severs de pobresa energètica. Altres mesures que ja s'apliquen són l'ajornament o el fraccionament de factures pendents per part dels usuaris. En tots els casos de vulnerabilitat social acreditada, a més, s'eviten els talls de subministrament d'aigua garantint la cobertura d'aquesta necessitat bàsica, segons el protocol que l'Ajuntament de Tàrrega i Sorea ja signaren l'octubre de l'any 2015.

El el cas de Les Borges Blanques, el Fons de Solidaritat comptarà amb un import total de 4.000 euros, dels que SOREA en dotarà 2.000 euros i el consistori borgenc també 2.000 euros, i anirà adreçat a contribuir a la liquidació total o parcial del deute corresponent a la factura del servei municipal d’aigua de les famílies en situació de precarietat i vulnerabilitat acreditada pels Serveis socials de l’Ajuntament.

La regidora de Benestar Social i Família, Esther Vallès, ha declarat que l’objectiu d’aquest conveni és evitar i combatre les situacions de pobresa energètica per no permetre que per dificultats econòmiques les famílies borgenques es quedin sense un servei tan bàsic i essencial com és l’aigua corrent.

El conveni, d’un any de durada amb possible pròrroga, s’ha posat en marxa després de detectar un nombre creixent de llars que manifesten dificultats per fer front a les despeses de l’habitatge i és una actuació per superar les dificultats de pobresa energètica i d’aquesta manera evitar que es duguin a terme talls de subministrament.

Sorea eximirà el pagament del rebut de l'aigua a famílies amb pocs recursos a Tàrrega i Les Borges
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement