L’èxit de participació en aquesta edició dels horts urbans n’assegura la continuïtat

Alguns dels participants dels horts urbans de Tàrrega, amb l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor d'Acció Social, Joan Palou
photo_camera Alguns dels participants dels horts urbans de Tàrrega, amb l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor d'Acció Social, Joan Palou

Fomentar l'horticultura ecològica, l’alimentació sana i la cohesió social. Aquests són els eixos amb què l'Ajuntament de Tàrrega impulsa els horts urbans municipals, una iniciativa que ha assolit ja la sisena temporada amb èxit d'usuaris. D’aquesta manera, les 25 parcel·les habilitades, de 50 metres quadrats cadascuna, han registrat plena ocupació un any més.

Per a celebrar-ho, la Regidoria d'Acció Social ha celebrat aquest cap de setmana un tast de tomàquets conreats al recinte. Els participants han tingut ocasió de degustar més d'una vintena de varietats que ells mateixos han cultivat durant l’estiu. Des del consistori s'ha destacat la bona acceptació dels tallers programats, com un de nou dedicat a l'elaboració de conserves, i s'ha anunciat la continuïtat dels horts per a l'any 2019.

Els horts socials de Tàrrega ocupen una superfície de 2.600 m2 i estan pensats únicament per a l'autoconsum. Disposen de reg per degoteig, magatzem d'eines, hivernacle i proveïment de compost entre altres serveis.

Els horts generen també excedents, conreats voluntàriament pels adjudicataris en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d'Aliments Solidaris, reforçant el seu caràcter social. Els usuaris reben consells d'un professional per a resoldre dubtes sobre el conreu de fruites, verdures i hortalisses. La present temporada dels horts encara s'allargarà fins al 28 d'octubre.

comentaris