Tàrrega fomenta l’aprenentatge musical entre els infants en un projecte pioner

Taller musical del nou Pla Educatiu d'Entorn a Tàrrega -  Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Taller musical del nou Pla Educatiu d'Entorn a Tàrrega - Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega impulsa una iniciativa pionera per potenciar l’aprenentatge musical entre els infants de 6è de primària, d’11 i 12 anys d’edat. En el marc de la nova fase del Pla Educatiu d’Entorn, s’imparteix un taller d’instruments de vent en què participen durant el present curs alumnes de les escoles de primària de la ciutat: Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Escola Pia i Sant Josep Vedruna junt amb l’Escola Alba. L’alumnat rep formació a càrrec de l’equip docent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT), en horari lectiu. Fruit del taller es crearà un grup musical sota el nom de Brass Band, el qual oferirà un concert al públic a les acaballes de curs. Val a dir que els infants participants en el projecte no han rebut mai abans cap tipus de formació de solfeig.

L’Ajuntament de Tàrrega costeja la compra dels instruments

Garantim així l’assoliment d’aprenentatge de llenguatge musical per part dels infants i els brindem l’oportunitat de poder tocar un instrument, ha assenyalat el regidor d’Educació, Xavier Rossell – Aparicio. Així mateix, i per fer possible aquesta acció pedagògica, l’Ajuntament de Tàrrega ha costejat la compra d’una vintena d’instruments de vent, la formació pedagògica prèvia destinada al personal docent i la construcció d’un armari a l’auditori de l’EMMT on es custodien els instruments. La inversió total ascendeix a 15.000 euros, finançats íntegrament pel consistori targarí.

Treball en xarxa per acompanyar l’alumnat dins i fora de les aules

Tal i com s’informà en el seu moment, el nou Pla Educatiu d’Entorn (PEE) 0-20 esdevé un nou model d’ensenyament inclusiu en què s’acompanya l’aprenentatge de l’alumnat dins i fora de les aules. És un treball en xarxa d’escoles, administracions, comunitat educativa i teixit associatiu. Tàrrega és el primer (i de moment únic) municipi de Lleida que participa en el desplegament del PEE 0-20 com a prova pilot del Departament d’Educació de la Generalitat (a tot Catalunya són 5 municipis). La nova fase del PEE presenta dues novetats en relació al programa anterior. D’una banda, s’eixampla la franja d’edat i s’incideix des de les llars d’infants de 0 a 3 anys fins a l’educació post obligatòria, o sigui fins als 20 anys. També s’habilitarà un servei d’orientació comunitària que detectarà possibles dificultats d’aprenentatge i farà un seguiment personalitzat de cada alumne.

Reunió de la Comissió Representativa Institucional del PEE

Així mateix, Tàrrega ha celebrat aquesta setmana la Comissió Representativa Institucional per implementar el nou PEE 0-20 a la localitat. La sessió de treball ha aplegat representants de la comunitat educativa, social i associativa de la capital de l’Urgell, encapçalats per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. Durant la trobada s’ha aprovat el document de propostes i directrius tècniques.

Comentaris