23.10.2020 |
Territoris.cat

Tàrrega homenatja al medievalista Gener Gonzalvo

Gonzalvo va ser el primer director de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell

Un moment de l'acte d'homenatge
Un moment de l'acte d'homenatge
Tàrrega homenatja al medievalista Gener Gonzalvo

La ciutat de Tàrrega ha homenatjat a títol pòstum la figura de l'historiador i arxiver Gener Gonzalvo i Bou, qui morí el passat mes de gener a l'edat de 58 anys.

El teixit cultural i associatiu de la ciutat s'aplegà el passat dissabte a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell per retre tribut a qui impulsà nombroses obres de recerca documental vinculades al territori. Fou una trobada emotiva amb familiars, amics i representants institucionals, els quals van glossar la trajectòria personal i professional de Gonzalvo.

L'alcaldessa de Tàrrega tancà l'acte agraint la significativa tasca que Gonzalvo esmerçà per preservar i divulgar el patrimoni documental de la comarca. També assistiren a l'homenatge els ex-alcaldes Frederic Gené i Joan Amézaga.

Especialitzat en història medieval, Gonzalvo fou considerat un dels màxims experts en la Ruta del Cister

Fill de l'Espluga de Francolí, Gonzalvo s'integrà de ple a la vida cultural de Tàrrega quan fou nomenat director fundador de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell l'any 1986, càrrec que ocupà fins al 2003. Entre altres mèrits, creà la Col·lecció Ardèvol dedicada a la recerca històrica i fundà URTX - Revista d'Humanitats de l'Urgell al costat de Jaume Espinagosa. Precisament, Espinagosa avançà durant la seva intervenció que el proper número d'URTX es dedicarà a la memòria de Gonzalvo i que inclourà articles sobre la seva aportació a l'arxivística.

 

Tàrrega homenatja al medievalista Gener Gonzalvo