Tàrrega i el Col·legi de Veterinaris gestionaran conjuntament el cens municipal d'animals de companyia

El conveni ajudarà a identificar els propietaris en casos d'abandonament o pèrdua

tàrrega
photo_camera Imatge del nucli urbà de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega formalitzarà un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya en matèria de gestió del cens municipal d'animals de companyia.

Mitjançant aquest acord, la capital de l'Urgell vol actualitzar el percentatge d'animals identificats i censats al municipi. Mantenir les dades del cens el més completes possible contribuirà a lluitar més eficaçment contra l'abandonament d'animals de companyia.

Val a dir que el cens possibilita la identificació del propietari i l'inici del procediment sancionador contra el responsable de l'abandonament. D'altra banda, també es millorarà el servei d'atenció als propietaris a l'hora de localitzar el seus animals de companyia perduts, robats o extraviats.

Segons l'alcaldessa, "aquest compromís fomenta la tinença responsable d'animals de companyia i el benestar de les mascotes". Amb aquesta finalitat, i fruit de l'esmentat conveni, el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya facilitarà a l'Ajuntament de Tàrrega l'accés a la base de dades de cens d'animals de companyia de l'AIAC (arxiu sanitari informatitzat on es recullen les dades de les identificacions que practiquen els veterinaris col·legiats). El consistori disposarà d'una eina àgil i fiable per completar i actualitzar el cens municipal d'animals de companyia, el qual inclou gossos, gats i fures.

En aquest cens figura el nom de l'animal, espècie o raça, sexe, data de naixement, codi d'identificació (transponedor o microxip), i domicili habitual

Per fer el seguiment de l'objecte d'aquest conveni, es constituirà una comissió formada per dos representants de l'Ajuntament, un representant del Col·legi i un altre en nom del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya.