25.02.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega impulsa una campanya per reduir els plàstics d'un sol ús

Envasos de plàstic d'un sol ús que es poden evitar
Envasos de plàstic d'un sol ús que es poden evitar
Tàrrega impulsa una campanya per reduir els plàstics d'un sol ús

Tàrrega ha buscat la complicitat de diferents agents de la comarca de l'Urgell per abanderar una campanya que té com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reduir l'ús de plàstics en el nostre entorn més pròxim. El consistori targarí comptarà amb la participació de GEMA, Greenpeace, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell - Roger de Llúria, La Soll, Espais Naturals de Ponent, Circusa, Consell Comarcal de l'Urgell i Ajuntament de Tàrrega.

La campanya també llançarà missatges per promoure altres alternatives al plàstic d'un sol ús

Presentació de la campanya No utilitzis plàstics d'un sol ús a TèrregaFoment Tàrrega animarà els establiments comercials a difondre entre els clients l'hàbit de portar sempre de casa una bossa reutilitzable per fer la compra i contribuir així a disminuir la producció de bosses de plàstic d'un sol ús.

La campanya és dura a terme del 5 al 15 de juny, així i tot, els impulsors del projecte van iniciar la passada setmana accions prèvies de distribució de cartells i fulletons informatius, així com falques a Ràdio Tàrrega, missatges en les xarxes socials, i projeccions en el cinema Majèstic.

Cartell de l'activitatSota el lema No utilitzis plàstics d'un sol ús, la campanya arrencarà el dia 5 de juny amb una plantada d'arbres a l'escola Àngel Guimerà, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient. El dissabte 8 de juny s'ha convocat una visita a l'abocador comarcal, l'agenda es desplaçarà el diumenge 9 a l'espai natural de Granyena, que acullirà un taller de ioga.
El membre fundador de Greenpeace, i periodista, Jordi Bigues, impartirà una xerrada a la plaça de les Nacions sense Estat, el dijous 13 de juny, amb el títol Zero residus i el canvi climàtic, i es projectaran diversos documentals sobre els efectes del plàstic d'un sòl ús en el medi natural.

El programa es clourà el dissabte 15 de juny amb una jornada participativa i lúdica a la plaça de les Nacions sense Estat, que començarà a 2/4 de 10 del matí amb l'activitat que proposa el Club d'Atletisme 100x100 Fondistes, que consisteix a córrer recollint alhora residus que embruten l'entorn. A la mateixa hora també s'iniciarà una macrobatuda d'entitats contra el plàstic a la ciutat.

Tot el material que es reculli en les diferents accions es mostrarà a partir de les 12 del migdia, i es duran a terme tallers de treballs manuals, en els que s'ensenyarà a reutilitzar articles de plàstic. I per finalitzar tots els assistents podran participar en un vermut popular, que s'aprofitarà per donar més consells per reduir el consum de plàstic.

Tàrrega impulsa una campanya per reduir els plàstics d'un sol ús
comentaris