27.11.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega inicia un nou programa d'inserció laboral per a persones majors de 30 anys

IMATGE D'ARXIU · Activitat d'aprenentatge al Centre de Formació La Solana de Tàrrega inteiror
Activitat d'aprenentatge al Centre de Formació La Solana de Tàrrega
Tàrrega inicia un nou programa d'inserció laboral per a persones majors de 30 anys

La Regidoria d'Acció Social i Treball de Tàrrega iniciarà un nou programa ocupacional anomenat 30Plus per afavorir la inserció laboral de les persones desocupades d'entre 30 i 45 anys amb baix nivell formatiu. La capital de l'Urgell desenvoluparà aquesta iniciativa mitjançant el Centre de Formació La Solana, servei de titularitat municipal. Els participants rebran orientació professional, formació i competències necessàries per ocupar un lloc de treball en una empresa del territori. Aquest programa també facilitarà l'experiència professional mitjançant un contracte laboral mínim de 6 mesos. Així mateix, les empreses que contractin les persones participants rebran una subvenció econòmica del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Impulsat des del Centre de Formació La Solana, el qual a més d'orientació professional també facilitarà un lloc de treball en empreses del territori

El regidor d'Acció Social, Joan Palou, ha manifestat que el programa dóna resposta a l'interès de l'Ajuntament de Tàrrega per ajudar un col·lectiu laboral amb dificultats d'inserció al mercat de treball. També ha destacat l'avantatge que suposa per a les empreses gaudir de bonificacions en cas de contractació.

Els requisits per inscriure's a aquest programa són: estar donat d'alta al SOC; tenir entre 30 i 45 anys; i tenir baix nivell formatiu. Val a dir que l'Ajuntament de Tàrrega ja desenvolupa amb èxit altres programes de formació i inserció laboral si bé s'adrecen a nois i noies menors de 30 anys. Gràcies al nou programa 30Plus, s'eixampla ara la franja d'edat fins als 45 anys.

Tàrrega inicia un nou programa d'inserció laboral per a persones majors de 30 anys
comentaris