Tàrrega limitarà l'estacionament de camions dins el nucli urbà a una desena d'espais

Una cinquantena de vehicles de gran tonatge aparquen cada dia dins la ciutat provocant molèsties de  soroll als veïns

photo_camera Imatge d'arxiu de camions estacionats a l'esplanada vora el CAP

L'Ajuntament de Tàrrega limitarà l'estacionament de vehicles pesants dins el nucli urbà a una desena de punts senyalitzats. La mesura, d'imminent aplicació, vol posar fi a les molèsties que ocasionen els camions de grans dimensions aparcats arreu de la ciutat, tant per l'ocupació de via pública com pel soroll generat de matinada en iniciar la jornada laboral.

Els únics espais urbans on es permetrà estacionar els vehicles de més de 3,5 tones són els quatre polígons industrials (La Canaleta, Riambau, Llevant i Ponent) i les esplanades situades vora el CAP i l'avinguda de Balaguer com a opcions preferents. També es permetrà aparcar camions en trams dels carrers de les Oliveres, Ferran Saperes, Poeta Nassam, Arquitecte Florensa i Mossèn Sarret. Tots aquests punts estan situats en zones perifèriques, no tenen habitatges edificats i són d'estacionament gratuït.

L'Ajuntament aplicarà la mesura de forma imminent i sancionarà el seu incompliment

Al mateix temps, per tant, quedarà prohibit estacionar els camions fora dels espais esmentats i es procedirà a sancionar en cas d'infracció.

Un informe recent de la Policia Local de Tàrrega posà de manifest que dins el nucli urbà de Tàrrega estacionen cada dia al voltant d'una cinquantena de camions de gran tonatge, repartits arreu. Aquesta situació ha generat algunes queixes veïnals, a les quals el consistori vol posar fi aplicant la nova mesura.

La capital de l'Urgell està pendent que la Generalitat habiliti un aparcament per a aquests vehicles al polígon de La Canaleta

La Regidoria de Governació instal·larà a les entrades i sortides de la ciutat uns rètols que informaran de la nova normativa al mateix temps que es podrà consultar al web municipal i a les xarxes socials un plànol amb els llocs d'aparcament senyalitzats per a camions.

D'altra banda, Tàrrega roman a l'espera que la Generalitat de Catalunya habiliti un aparcament de vehicles pesants al polígon de La Canaleta, una infraestructura per la qual el consistori va cedir una finca municipal de 14.500 m2.

Comentaris