Noves mesures sanitàries i higièniques per als casals infantils d'estiu de Tàrrega

Els casals iniciaran les activitats a partir del dilluns 22 de juny (en cas que la regió sanitària de Lleida avanci a la fase 3 de desconfinament) i s’allargaran fins al 28 d'agost. Els infants inscrits es distribuiran en dos grups: el MiniCasalet (de 3 a 4 anys), el Casalet (de 5 a 7 anys) i el Casalot (de 8 a 12 anys)
Presentació dels casals municipals d'estiu de Tàrrega
photo_camera Presentació dels casals municipals d'estiu de Tàrrega

Tàrrega ja té a punt una nova edició dels seus casals municipals d’estiu adreçats a infants de 3 a 12 anys d’edat. El consistori ha adjudicat de nou la gestió a Quàlia, àrea de projectes educatius del Grup Alba. Aquesta iniciativa lúdica i pedagògica es manté, però, adaptant-se a les mesures de seguretat contra la pandèmia. Així, els monitors usaran mascareta, es guardarà el distanciament social i els grups de convivència es limitaran a un màxim de 10 infants. Aquest fet ha obligat a buscar nous espais per desenvolupar les activitats. Així, a l'Escola Maria Mercè Marçal també s’afegeix enguany l'Escola Àngel Guimerà (a escollir per part de les famílies). A més, a les activitats artístiques o de manualitats no es podrà compartir el material entre els infants.

Servei gestionat per Quàlia amb grups reduïts a 10 participants · S'amplien espais i les activitats s'impartiran a les escoles Maria Mercè Marçal i Àngel Guimerà

Els casals iniciaran les activitats a partir del dilluns 22 de juny (en cas que la regió sanitària de Lleida avanci a la fase 3 de desconfinament) i s’allargaran fins al 28 d'agost. Els infants inscrits es distribuiran en dos grups: el MiniCasalet (de 3 a 4 anys), el Casalet (de 5 a 7 anys) i el Casalot (de 8 a 12 anys). La proposta tindrà caràcter inclusiu per a infants amb capacitats diferents. L’eix pedagògic girarà al voltant de la conscienciació mediambiental i la defensa de la biodiversitat fomentant una vegada més el lleure amb valors. Val a dir que a l’Escola Maria Mercè Marçal hi haurà servei de menjador.

També es manté el Casalet d’Esports

Paral·lelament, la capital de l’Urgell desenvoluparà amb Quàlia una nova edició del Casalet d’Esports, dirigit a infants de 6 a 12 anys. Sortides, excursions, bicicletades, dansa o aventura es conjugaran amb la pràctica de l’esport per potenciar els valors de convivència entre els participants.

El Casalet es desenvoluparà del 22 de juny al 28 d’agost al Pavelló Municipal d’Esports amb les mateixes mesures de seguretat contra la pandèmia. Els regidors d’Educació i Esports, Xavier Rossell-Aparicio i Silveri Caro respectivament, han posat de manifest l’esforç invertit per Quàlia per oferir de forma presencial els casals tot vetllant per la seguretat dels infants. “Els nens i nenes tindran ocasió així de gaudir del lleure estival després de les llargues setmanes de confinament”, destaquen. Per la seva part, des de Quàlia afirmen que “estem amb més ganes que mai i sabem que els infants també ho necessiten més que mai”.

Inscripcions ja obertes al web de Quàlia

Comentaris