Tàrrega llança una campanya ecològica per la Setmana de la Natura

Durant tota la setmana es faran activitats i xerrades per conscienciar la població sobre la importància de preservar el medi ambient i la biodiversitat local
Presentació de la Setmana de la Natura a Tàrrega. Foto: Ajuntament de Tàrrega
photo_camera Presentació de la Setmana de la Natura a Tàrrega. Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ha iniciat una nova campanya ecològica amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de preservar el medi ambient i reduir la contaminació causada per residus. Aquesta iniciativa, que tindrà lloc del 29 de maig al 6 de juny, coincideix amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient el 5 de juny.

La campanya és un esforç col·lectiu que inclou la participació d'entitats com GEMA, Cartaes, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, Limonium Natura, Museu Trepat, XMPublicidad, el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l'Urgell, Urgell Net, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Tàrrega. Els organitzadors pretenen involucrar tot el teixit associatiu i la comunitat educativa de la comarca.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha destacat el compromís del consistori amb el medi ambient, assenyalant que el programa inclou activitats per a tota la família per conscienciar sobre la necessitat de preservar l'entorn.

Entre les activitats programades, destaca la xerrada inaugural a càrrec de Jaume Ramon Solé, membre del Grup GEMA, que tindrà lloc el dimecres 29 de maig a les 20 h a la Plaça de les Nacions sense Estat. El dijous 30 de maig a les 20 h, l'Associació Limonium Natura projectarà el curtmetratge Urpa a la Sala d'actes de la Biblioteca Germanes Güell, una obra que destaca els esforços per protegir l'arpella cendrosa.

La Setmana de la Natura també inclou activitats destinades a explorar i valorar la biodiversitat local. Entre elles, una gimcana sobre herbes medicinals el dissabte 1 de juny, una jornada de plantació i reparació de marges el diumenge 2, i una xerrada sobre el compostatge de residus orgànics el dijous 6. Georgina Procter, consellera comarcal de Medi Ambient, ha explicat que aquesta última activitat té com a objectiu de mostrar a la ciutadania els diversos usos del compost d'alta qualitat que pes produirien gràcies a les millores a la planta de compostatge.

Amb aquesta campanya, Tàrrega reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, demostrant que cada ciutadà pot jugar un paper crucial en la preservació del nostre entorn natural.

Comentaris