Tàrrega mostra el rebuig a les violències masclistes amb 2.000 banderoles

Es fa sota el lema 'Davant les violències masclistes, tu, què hi penses fer?'
tarrega2

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova campanya de sensibilització i prevenció de les violències masclistes amb la impressió de 2.000 banderoles que es distribuiran perquè es mostrin als balcons i finestres del municipi.

L’objectiu de la campanya és donar visibilitat i formar la ciutadania sobre la necessitat d’intervenir davant les violències masclistes

En total s’han imprès 2.000 banderoles amb 5 missatges diferents, amb els següents lemes: “Cada dia és 25 de novembre”, “La responsabilitat i la culpa són sempre del maltractador”, “Tenim dues opcions: estar callades i morir o parlar i morir. Vam decidir parlar”, “Les violències masclistes no són un tema de dones, són un problema de tota la societat” i “El silenci no protegeix les dones; al contrari, estimula a l’assassí.

El preu de cada banderola és 5 euros i es poden adquirir a la Regidoria d’Igualtat (carrer de la Solana, 6) i a La Botiga del Museu (carrer Major, 11). A més a més, les entitats de dones de Tàrrega també en disposaran per vendre-les als seus associats i associades.

Davant el degoteig de dones assassinades per la seva parella o exparella, aquest any 2020 la xifra de víctimes mortals ja és de 21 i des de l’1 de gener de l’any 2003, 1.054. A més, cal sumar-hi les 23 dones assassinades per altres homes: fill, pare, prostituïdors, etc. que no consten a les estadístiques oficials.

La impressió de les banderoles s’inclou dins les accions de la campanya d’enguany 'Digues prou, no estàs sola' 2020, que té els seus orígens a l’any 2014 per prevenir i sensibilitzar sobre les violències masclistes

Comentaris