Tàrrega posa en marxa el centre d'empreses innovadores a la nau 19 de Cal Trepat

L'Ajuntament aprova els preus d'arrendament dels mòduls i la normativa d'usos del viver, el qual ha suposat una inversió de més de 400.000 euros

Interior del Centre d'Empreses Innovadores CEI - Nau 19 de Tàrrega interior
photo_camera L'equipament allotja cinc mòduls per a empreses amb lloguer de preu assequible

L'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa el seu nou viver d'empreses habilitat a la nau 19 de l'antiga fàbrica Cal Trepat, una vegada enllestides les obres de reforma de l'espai així com la dotació de mobiliari i equips diversos. De 400 m2 de superfície, l'equipament allotja 5 mòduls per a empreses amb lloguer de preu assequible.

El Ple de l'Ajuntament va donar llum verda fa uns dies els preus privats dels arrendaments, que durant el primer any d'ocupació se situaran en 3 euros/m2/mes. Aquesta quantitat augmentarà fins a 4 euros/m2/mes el segon any; 5 euros/m2/mes el tercer any; i 6 euros/m2/mes el quart i cinquè anys. Es tracta de lloguers que volen afavorir les iniciatives empresarials, en concret les de caràcter innovador i que llencin al mercat nous productes o serveis. Els mòduls, d'uns 30 m2, disposen de serveis bàsics i de connectivitat. Paral·lelament, per ratificar la posada en marxa del viver, el Ple d'avui també preveu aprovar el seu reglament d'usos.

Els ajuts FEDER han sufragat la meitat de la inversió i l'altra part entre la Diputació i l'Ajuntament

Aquest equipament, que adopta el nom de Centre d'Empreses Innovadores CEI – Nau 19, ha obert les portes mitjançant una inversió de 400.410 euros. Un 50% del cost s'ha sufragat a través de la línia d'ajuts FEDER de la Unió Europea. La Diputació de Lleida ha assumit un altre 25% mentre que el consistori targarí ha finançat el 25% restant de la inversió.

El projecte s'ha centrat en la consolidació de l'estructura i el reforç de fonamentació de l'immoble així com en la construcció dels mòduls interiors. Val a dir que cinc emprenedors ja s'han interessat per ocupar els mòduls.

Comentaris