Tàrrega presenta el volum 30 de la revista URTX amb treballs de recerca històrica

Les intervencions arqueològiques fetes darrerament en castells de l'Urgell, la construcció del barri de Fàtima els anys 40 o la talla romànica de la marededéu de Cal Codina, entre els continguts de la publicació

Presentació a Tàrrega del volum 30 de la revista URTX interir
photo_camera La presentació es va fer al Museu Comarcal de l'Urgell

L'Ajuntament de Tàrrega ha presentat el volum 30 d'URTX - Revista d'Humanitats de l'Urgell, editada pel Museu i l'Arxiu Comarcal de l'Urgell amb suport de la Regidoria de Cultura. URTX recull estudis i recerques sobre la història de la ciutat de Tàrrega, la comarca i els territoris del voltant. El número 30, que aplega articles d'una desena d'investigadors, inclou un ampli dossier sobre intervencions arqueològiques realitzades els darrers anys en castells de l'Urgell, com són els casos de Verdú, Ciutadilla o Tàrrega. També publica una anàlisi sobre les polítiques d'habitatge del franquisme, que a Tàrrega donaren peu a la construcció del barri de Fàtima els anys 40. Altres investigacions giren al voltant de la talla romànica de la marededéu de Cal Codina o la figura del guerriller carlí conegut com el Bep de l'Oli (1803-1860).

Des del seu primer número, URTX ha publicat 496 articles de 320 autors diferents

La presentació, celebrada la setmana passada al Museu Comarcal de l'Urgell, va anar a càrrec de Josep Giralt, director del Museu Diocesà – Comarcal de Lleida, qui va citar la revista URTX com a "sinònim de prestigi en el camp de la recerca històrica". En aquest sentit, va subratllar el fet que URTX ha publicat des de l'any 1989, quan s'edità per primer cop, un total de 496 articles de 320 autors diferents. A l'acte de presentació també han assistit l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Cultura, Raül Palacios, a més de la direcció del Museu Comarcal de l'Urgell encapçalada per Jaume Espinagosa i Oriol Saula.

Comentaris