28.10.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega preveu invertir 100.000 euros en projectes escollits pels veïns

IMATGES D'ARXIU · Pressupostos participatius de Tàrrega
Els fulletons dels pressupostos participatius de Tàrrega.
Tàrrega preveu invertir 100.000 euros en projectes escollits pels veïns

L’Ajuntament de Tàrrega preveu continuar el seu procés de pressupostos participatius després de les Eleccions Municipals fixades per al proper 26 de maig. La següent fase serà el Fòrum Ciutadà de Priorització, que es posposa per no coincidir amb el període electoral. El procés de pressupostos participatius s’inicià el passat desembre amb la recollida de propostes d’inversions per part de la ciutadania.

La comissió tècnica ha dut a terme durant les darreres setmanes una anàlisi de les 350 propostes presentades (275 per via telemàtica i 75 a través de bústies físiques)

Els projectes més votats pels veïns s'integraran al pressupost municipal fins a esgotar una partida de 100.000 euros

Posteriorment, s’han seleccionat aquelles que han complert amb els requisits tècnics i econòmics. Alhora s’han descartat aquelles que no feien referència a àmbits de competència municipal; contradeien els plans aprovats; no eren viables tècnica ni econòmicament; no respectaven el marc jurídic legal vigent; no eren una inversió; o superaven la partida de 100.000 euros. També s’han agrupat les aportacions repetides o molt similars, fins a determinar les 79 propostes que s’exposaran al Fòrum Ciutadà de Priorització. En aquesta trobada es preveu que els veïns i veïnes elegeixin els projectes que se sotmetran finalment a una votació popular, per a integrar-los després al pressupost municipal fins a esgotar una partida de 100.000 euros.

Tàrrega preveu invertir 100.000 euros en projectes escollits pels veïns
comentaris