22.04.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega recupera el servei d'expedició i renovació del DNI

El DNI es gestionarà a la seu del  Consell Comarcal de l’Urgell, carrer d’Agoders, 16
El DNI es gestionarà a la seu del Consell Comarcal de l’Urgell, carrer d’Agoders, 16
Tàrrega recupera el servei d'expedició i renovació del DNI

Tàrrega recuperarà el servei d’expedició i renovació del Document Nacional d’Identitat (DNI) al municipi a partir del dilluns 21 d'octubre 21 d’octubre. L’Ajuntament, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Subdelegació del Govern a Lleida han acordat de reprendre aquest servei després d’haver estat suspès durant un temps. L’equip mòbil de la Policia Nacional que s’encarrega del DNI atendrà els usuaris un cop al mes a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Urgell (carrer d’Agoders, 16). Les persones interessades ja poden demanar cita prèvia des d’aquest dilluns 14 d’octubre de forma presencial al Consell Comarcal de l’Urgell o mitjançant el telèfon 973 500 707, de 9 del matí a 2 de la tarda. 

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, afirma que hem sol·licitat de recuperar el servei per evitar la ciutadania l’obligació d’haver-se de desplaçar fora vila, bàsicament a Lleida, per fer-se el DNI i afegeix que fem més còmoda i àgil la tramitació del document, sobretot per a la gent gran. L’alcaldessa també agraeix la coordinació entre l’ens local, la Subdelegació del Govern i el Consell Comarcal de l’Urgell per facilitar la prestació d’aquest servei al municipi.

L’expedició es durà a terme en dos dies: un per tramitar la documentació i l’altre per recollir el DNI. Es preveuen unes 80 tramitacions mensuals, que es faran entre les 10 del matí i 2/4 d’1 del migdia. 

DNI a Tàrrega

Cal aportar els següents documents segons el tràmit que es vulgui fer: 

-    Renovació DNI per caducitat: DNI original i una foto
-    Canvi de domicili: DNI original, certificació d'empadronament i una foto
-    DNI primera vegada d'un nen o nadó: partida literal de naixement, certificat d'empadronament i una foto
-    Pèrdua/ robatori o sostracció: còpia de la denúncia i dues fotos

La presència de les persones interessades és imprescindible en tots els supòsits i en el cas dels infants, nadons i menors de 14 anys han d'anar acompanyats d’un/a dels tutors legals, com a mínim. En tots els casos, la taxa és de 12 euros (import que caldrà dur exacte), que s’abonarà el mateix dia de la tramitació. 

Tàrrega recupera el servei d'expedició i renovació del DNI
comentaris